17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μνημεία, Κνωσός, τείχη, ρέματα…όλο το Ηράκλειο στον χάρτη του Υπερταμείου! Τι συμβαίνει στους άλλους Δήμους της Κρήτης;

Ημερομηνία:

Είναι απίστευτο, αλλά απολύτως πραγματικό! Ένας χάρτης έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι σχεδόν ολόκληρο το Ηράκλειο έχει μπει στην διαβόητη λίστα του Υπερταμείου.

Η εφημερίδα Πατρίς δημοσιεύει τον χάρτη με τα 178 ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και θησαυροί πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικά κτήρια όλο το δημόσιο…Ηράκλειο!

Στον χάρτη   αυτό παρουσιάζονται με κίτρινο χρώμα τα μουσεία ,μνημεία,αρχαιολογικοί χώροι  που μέχρι τώρα  δεν ήταν γνωστά όπως  ο  Άγιος Πέτρος,η Αυλή της Αγίας Τριάδας ,τα κτήρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου επί της Χατζηδάκη ,το παλαιό κτήριο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου (Καπνεκοπτήριο),αλλά και τα ήδη γνωστα:

-Η Κνωσός με ‘όλες ανεξαιρέτως τις ι απαλλοτριωμένες εκτάσεις   συμπεριλαμβανομένου του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου, του Ανακτόρου, του Μικρού Ανακτόρου, της Βασιλικής Έπαυλης, κ.α. σημαντικών μνημείων της Κνωσού. Επίσης είναι μέσα η Βίλα Διονύσου και η Βίλα Αριάδνη καθώς και το πάρκιγκ της Κνωσού).

-Τα Ενετικά Τείχη   (οχυρώσεις, οι τάφροι, πύλες, προμαχώνες, στοές π.χ. Πύλη Παντοκράτορα Σαμπιονάρα, τένις, πάρκιγκ κλπ.)

-Τα Νεώρια

-Το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

-Το φρούριο Κούλες,

-το κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη,

-το κηποθέατρο Μάνου Χατζηδάκη

τα τρία κτήρια επί της οδού Δικαιοσύνης (Περιφέρεια – Δικαστήρια – πρ. Αστυνομική Δ/νση), το Πανάνειο Νοσοκομείο

-το Παγκρήτιο Στάδιο

Ακόμα στο Υπερταμείο περνούν όλα τα νταμάρια Κατσαμπά (ΕΘΙΑΓΕ κ.λπ.), τα  πάρκα Γεωργιάδη και  Θεοτοκοπούλου και όλα τα πάρκα της πόλης,το στάδιο Ελευθερίας, όλες οι πλατείες (Ελευθερίας, Κορνάρου κ.ά.), πλατεία λιμανιού 18 Άγγλων και διάφορα παλιά κτήρια του Δημοσίου που ενοικιάζονται από ιδιώτες (εφόδου, Βίγλα κ.ά.).

ΠΑΤΡΙΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...