22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μοναδική αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ για σύλληψη Ασάνζ ο Στέλιος Κούλογλου: “Απαράδεκτη η σύλληψη”

Ημερομηνία:

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, από τη Φλώρινα όπου περιοδεύει.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι υποψήφιος για το φετινό βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και Δημοσιογράφους, που έχει θεσπιστεί με πρωτοβουλία μου και που θα απονεμηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο» τόνισε ο Στ.Κούλογλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις.

Λαφαζάνης: Κατ′ εντολήν των ΗΠΑ η σύλληψη

«Η βίαιη και απάνθρωπη σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, από την Βρετανική αστυνομία στην πρεσβεία του Ισημερινού προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού σε όλη τη δημοκρατική ανθρωπότητα» τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η σύλληψη Ασάνζ όχι μόνο έγινε με έκνομες αυθαίρετες διαδικασίες, κατ εντολήν των ΗΠΑ, την οποία εκτέλεσαν ως υπάλληλοι τους η Βρετανική κυβέρνηση και η υποτελής κυβέρνηση του Ισημερινού αλλά και μετατρέπει σε κουρελόχαρτο τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δείχνοντας ότι ο πλανήτης έχει μπει σε πολύ σκοτεινούς απολυταρχικούς χρόνους» προσθέτει.

Και καταλήγει: «Αυτήν την ώρα χρειάζεται να ξεσηκωθεί ένα παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης στον Άσανζ για τις δημοκρατικές ελευθερίες και ειδικότερα για τις ελευθερίες όσων αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους, τις ακροδεξιές και φασιστικές πρακτικές.Καλούμε τον ελληνικό λαό και την νεολαία να αναπτύξει ένα μεγάλο κίνημα και να ζητήσει την προστασία της ζωής του Άσανζ και την άμεση απελευθέρωση του στο πλαίσιο των δικών του αγώνων ενάντια στον ολοκληρωτισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη και την εθνική και κοινωνική μας απελευθέρωση».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ