21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μπακογιάννη για Μακεδονικό: “Η Ντόρα δεν έχει κάνει ποτέ κωλοτούμπα, δεν έχω αυτή την ευλυγισία. Η υπογραφή της Ελλάδας όταν μπαίνει πρέπει να την τιμήσουμε”

Ημερομηνία:

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη της σχετικά με τη Novartis, τονίζοντας ότι προς το παρόν είναι εκτός κάδρου ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η υπόθεση ήταν ένα τεράστιο πολιτικό φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως ήταν και μια υπόθεση που πλήγωσε το πολιτικό σύστημα και πλήγωσε πάρα πολύ δέκα ανθρώπους. Κατά τη γνώμη μου ήταν στημένο. Υπέφεραν τρομερά, ξέρω τι θα πει, όχι να σε κοιτάνε μόνο οι αντίπαλοι αλλά και οι δικοί σου με ερωτηματικά στα μάτια», δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι ο κόσμος πιστεύει ότι όλες αυτές οι εξεταστικές δεν βγάζουν τίποτα άλλο παρά ένα πολιτικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος από τη στιγμή που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του.

Αν προκύψουν από τη δικογραφία του Παπαγγελόπουλο στοιχεία τα οποία αφορούν άλλους πολιτικούς, τότε να το δούμε σε επίπεδο πλέον νόμου. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη. Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή, τώρα, είναι εκτός κάδρου. Αν προκύψουν στοιχεία τα οποία να αφορούν τον κ. Τσίπρα, βεβαίως να έρθει ο κ. Τσίπρας. Κουκούλωμα της υπόθεσης δεν αντέχεται».

Όσο για την αντίδραση Σαμαρά και το γεγονός ότι δήλωσε πώς θα φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση: «Δεν έχω συζητήσει και δεν ξέρω την άποψη του, όμως την εικόνα του Τάκη Πικραμμένου να καλεί στη Βουλή δεν θα την ξεχάσω ποτέ»

Τα «νταηλίκια» του Αλέξη Τσίπρα

«Αυτή η ιστορία πλήγωσε τους ανθρώπους, τις οικογένειές τους και το κόμμα μου. Μας πλήγωσε τρομερά και μας ενδιαφέρει να φτάσουμε στην άκρη την υπόθεση και να φανεί ο υπαίτιος», είπε η βουλευτής και απάντησε στις «απειλές» Τσίπρα από τη ΔΕΘ με τη φράση του: «Αν τολμάει ας κάνει εξεταστική» στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Τα νταηλίκια του ο Τσίπρας να τα κάνει εκεί που τον παίρνει. Νταηλίκια στη Θεσσαλονίκη δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις. Να δω όταν θα κληθεί από την τακτική δικαιοσύνη τι θα κάνει».

«Τιμούμε την υπογραφή όχι τη συμφωνία»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει ποτέ κωλοτούμπα και ανέλυσε την ατάκα «Θα τιμήσουμε και θα τηρήσουμε την συμφωνία»

«Η Ντόρα δεν έχει κάνει ποτέ κωλοτούμπα, δεν έχω αυτή την ευλυγισία. Είχα πει ότι αν μπει η υπογραφή δεν υπάρχει περιθώριο να αλλάξει η συμφωνία. Κάναμε μομφή για να μην μπει υπογραφή. Η υπογραφή της Ελλάδας όταν μπαίνει πρέπει να την τιμήσουμε. Εξακολουθώ να μην συμφωνώ, αλλά δεν μπορώ να την αλλάξω. Τιμώ την υπογραφή όχι τη συμφωνία. Στον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως η φράση “τιμώ την υπογραφή” μου δεν είναι γνωστή»

«Η λέξη προδοσία είναι βαριά λέξη. Όταν λες κάποιον προδότη πρέπει να τον πας στο Γουδή. Είναι μια συμφωνία με δομικές αδυναμίες»

Η συνάντηση με Ερντογάν

"google ad"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ των συναντήσεων στα πλαίσια της συνέλευσης του ΟΗΕ, θα βρεθεί και με τον Ερντογάν.

«Όλες οι συναντήσεις είναι επιβεβλημένες. Δεν έχουμε επίσκεψη, είναι μια συνάντηση ισότιμη, γνωριμίας, στα πλαίσια της συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι μια ευκαιρία για τον Ερντογάν να ακούσει τον Μητσοτάκη, είναι μια ευκαιρία για τον Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το πλαίσιο της Ελλάδας και να ζητήσει»

«Ο διάλογος δεν είναι παραχώρηση, είναι αναγκαίος για να ξέρει ο άλλος τα δικά σου όρια και στην προσπάθεια αναζήτησης μιας συγκεκριμένης συμφωνίας. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση τι κάνει ο Ερντογάν με τη Συρία, τους Ρώσους και τους Αμερικάνους και είμαστε πιο ήρεμοι γιατί δεν έχουμε τέτοια θέματα».

Τα «έτοιμα» και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η βουλευτής της ΝΔ απάντησε για τα «έτοιμα» που ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας ότι βρήκε η νέα Κυβέρνηση:

«Το είπε πολύ ωραία ο Άδωνης σε συνέντευξή του, τους είχαμε πει να τα κάνουν” και είναι αλήθεια. Τα έλεγα στον Τσακαλώτο μέσα στη Βουλή, αλλά αρνιόταν. Ενοχλείται ο Τσίπρας γιατί αυτά που είπαμε τα κάναμε. ‘Ήταν αμήχανος στη ΔΕΘ γιατί πράγματι βρέθηκε μπροστά σε μία έκπληξη που δεν περίμενε. Περίμενε ότι δεν θα κάναμε τίποτα. Αυτή η Κυβέρνηση ότι είπε προεκλογικά το έκανε και πιο νωρίς».

Όσο για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατία και τον εκλογικό νόμο:

«Ο Παυλόπουλος είναι φίλος μου, δεν μπορώ να το αποσυνδέσω αυτό.

Για τον εκλογικό νόμο, αυτό είναι ένα γενικότερο θέμα, πάγια άποψή μου είναι ότι υπάρχουν περιθώριά να μπορέσουμε να πετύχουμε μια συναίνεση. Όλοι ξέρουμε σήμερα ποια είναι η πραγματικότητα, όλοι συμφωνούμε ότι αυτός ο εκλογικός νόμος είναι η φαλκίδευση της λαϊκής βούλευσης.  Να συμφωνήσουμε σε ένα αναλογικότερο σύστημα, το οποίο θα δίνει κυβέρνηση. Το όριο του τρία δεν πρέπει να αλλάξει».

http://www.newpost.gr/politiki/5d8081179e2485b45df2ac15/mpakogianni-gia-novartis-i-dikaiosyni-na-krinei-ton-papaggelopoylo-ektos-kadroy-pros-to-paron-o-tsipras

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...