15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μπακογιάννη προς Αυγενάκη: «Θα υπάρξει πρόβλημα με τη ΔΟΕ»

Ημερομηνία:

«Θα υπάρξει πρόβλημα με τη ΔΟΕ κύριε Αυγενάκη. Η αυτονομία των ομοσπονδιών είναι η ιερή αγελάδα της ΔΟΕ και τίθεται σε αμφισβήτηση. Στο προηγούμενο νομοσχέδιο την αποσύρατε την αναδρομικότητα στις θητείες, έπειτα από επιστολές της ΔΟΕ κ.λπ». τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Τώρα ξαναφέρνετε το ίδιο άρθρο. Όταν ξαναφέρνεις ένα άρθρο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αν το αφήσετε εκκρεμές, θα πέσει σε όλα τα δικαστήρια, δεν το συζητάμε, ενώ θα αποτελέσει και ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του αθλητισμού» συνέχισε η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό…

«Όριο ηλικίας σε κάποιον εκλεγμένο δεν μπορεί να υπάρξει. Σύμφωνα και με ευρωπαϊκές και με ελληνικές αποφάσεις δικαστηρίων. Μπορείς να βάλεις όριο θητείας, αλλά όχι όριο ηλικίας σε εκλεγμένο. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και έρθουμε σε αντίθεση με τη ΔΟΕ τσάμπα και βερεσέ. Ελπίζω μέχρι να πάει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια θα έχετε τη δυνατότητα να τα ξανασκεφτείτε. Να ακούσετε τους φορείς, έχουν προσφέρει στον αθλητισμό. Είναι κρίμα να τους αδικήσουμε», υποστήριξε η κυρία Μπακογιάννη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος. Ποινές δεν μπορεί να βάζει η ΔΟΕ σε κράτος μέλος της, ειδικά όταν δεν παρεμβαίνουμε αρνητικά στο καταστατικό της ΕΟΕ. Απεναντίας, εναρμονίστηκε η Ελλάδα στις απαιτήσεις της ΔΟΕ και πλέον η ΕΟΕ είναι ΝΠΙΔ. Χρόνια το ζητούσαν, το κάναμε τον Νοέμβριο, το ολοκληρώνουμε σε αυτό το νομοσχέδιο» τόνισε από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Επαναλαμβάνουμε, δεν λέμε στη διάταξη που περάσαμε τον Νοέμβριο για αναδρομικότητα, όπως συνεχώς αναφέρεται, αλλά για άμεση ισχύ, όποτε ορισθούν αρχαιρεσίες, του κωλύματος για μέλη της διοίκησης με εκτελεστική εξουσία για έως δύο συνεχόμενες θητείες. Δεν ξέρω πόσο καλά ενημερωμένοι είναι στη ΔΟΕ για την ανάγκη ανανέωσης θητειών των Ολυμπιακών Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας», κατέληξε.

Αμέσως μετά η κυρία Μπακογιάννη παίρνοντας εκ νέου το λόγο σημείωσε πως «ο Μπαχ κύριε υπουργέ, επικοινωνεί με τον πρωθυπουργό της χώρας. Με τον υπουργό επικοινωνεί ο γενικός γραμματέας. Ψηφίσατε για δύο θητείες. Τις μετράτε αναδρομικά ή από την ώρα που ισχύει ο νόμος; Αυτό πρέπει να το απαντήσετε».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ