22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μπαμπινιώτης κατά Ρεπούση: Δεν πρέπει να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων

Ημερομηνία:

Ο διακεκριμένος γλωσσολόγος, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης εξαπέλυσε λάβρους κατά της Μαρία Ρεπούση αναφορικά με τις τοποθετήσεις της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα και πρέπει να μειωθεί η ύλη της στο σχολείο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε αντιεπιστημονικές τις απόψεις της και τόνισε: «Δεν πρέπει γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων».

Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε συγκεκριμένα: «Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση».

Ο πρώην πουργός Παιδείας επεσήμανε επιπλέον: «Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική “θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία”. Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή».
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...