17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μπανανία η Ελλάδα: Μεθοδεύσεις της Fraport για προσλήψεις φυλάκων με μηνιαία αμοιβή 250 ευρώ

Ημερομηνία:

Η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία Fraport, που έχει αναλάβει τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, εκβιάζει τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να μη διεξαγάγουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πιστοποίηση υπαλλήλων σεκιούριτι.

Με το πρόσχημα ότι χωρίς υπαλλήλους δεν θα λειτουργήσουν οι αερολιμένες, η εταιρεία επιχειρεί να κάνει δικές της εξετάσεις-εξπρές, παραμερίζοντας τον νόμιμο επόπτη της πολιτείας, που είναι ο ΕΟΠΠΕΠ.

Οι εξετάσεις αυτές δεν θα δίνουν καμία επίσημη πιστοποίηση στους υπαλλήλους, με στόχο αυτοί να θεωρούνται ανειδίκευτοι και να παίρνουν τον χαμηλότερο δυνατό μισθό.

Το πλέον συγκλονιστικό στοιχείο όλων είναι ότι, ενώ η Fraport και τα εν Ελλάδι θυγατρικά-συνεργαζόμενα σχήματα επικαλούνται έλλειψη υπαλλήλων σεκιούριτι και προωθούν τις δικές τους εξετάσεις-μαϊμού, υπάρχουν (και στη συντριπτική τους πλειονότητα άνεργοι) 35.000 πιστοποιημένοι υπάλληλοι ασφαλείας με τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ!

Οι υπάλληλοι αυτοί, όμως, λόγω της πιστοποίησης, δικαιούνται αμοιβή και εργασιακές συνθήκες που προβλέπονται από την εγχώρια νομοθεσία. Αυτό ενοχλεί τη γερμανική εταιρεία και τους δορυφόρους της που θέλουν απασχολούμενους των 250 ευρώ τον μήνα!

Υπάλληλος security

Το περίεργο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, και κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πιέζουν να αναλάβει πλήρως τη διοργάνωση της πιστοποίησης-παρωδίας το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας), παραμερίζοντας τον φυσικό διοργανωτή εξετάσεων πιστοποίησης, που είναι το υπουργείο Παιδείας, και τον αρμόδιο φορέα του που είναι ο ΕΟΠΠΕΠ.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος εστάλη στον ΕΟΠΠΕΠ σχέδιο ΚΥΑ που όριζε την πλήρη ανάθεση της διεξαγωγής των εξετάσεων στο ΚΕΜΕΑ. Το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ απέρριψε ομόφωνα το σχέδιο της ΚΥΑ, αναφέροντας ότι πλήττει το δημόσιο συμφέρον.

Συμφωνεί και ο Τόσκας;

Η απάντηση του ΚΕΜΕΑ προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ είναι αποκαλυπτική τόσο για το περίεργο παιχνίδι πίσω από την απόπειρα απόσυρσης του ΕΟΠΠΕΠ όσο και για τον φωτογραφικό χαρακτήρα της προωθούμενης διάταξης.

Ο συντάσσων την απάντηση, αφού επικαλείται τη σύμφωνη άποψη του κ. Τόσκα και «αυξημένες ανάγκες» (προφανώς οι 35.000 πιστοποιημένοι υπάλληλοι σεκιούριτι δεν φτάνουν…), κάνει λόγο για «κατ’ εξαίρεση απόφαση και μόνο για την τρέχουσα περίοδο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017»!

Οσος χρόνος χρειάζεται, δηλαδή, για να προσλάβει η Fraport με μεσαιωνικούς όρους τους ανειδίκευτους εργαζομένους. Φαίνεται πως κάποιοι ονειρεύονται η Ελλάδα να καταστεί γερμανική Ειδική Οικονομική Ζώνη, μια αποικία όπου οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ίχνος δικαιώματος.

 

efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ