22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Μπεκατώρου: «Να δώσω το θάρρος στις γυναίκες να μιλήσουν»!

Ημερομηνία:

Προκειμένου να δώσει θάρρος σε γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και να υπάρξει τιμωρία για τους δράστες προχώρησε στις αποκαλύψεις η Σοφία Μπεκατώρου όπως ανάφερε σε συνέντευξή της!

Η Σοφία Μπεκατώρου, μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση από άνθρωπο της Ομοσπονδίας, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» χωρίς πάντως να κατονομάσει!

Τα βασικά αποσπάσματα της συνέντευξης της άλλοτε πρωταθλήτριας στην Ιστιοπλοϊα έχουν ως εξής:

Σε ερώτηση αν μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις την πλησίασε κάποιος άνθρωπος της Ομοσπονδίας ή του αθλητισμού γενικότερα τόνισε: «Δεν με έχει πλησιάσει κανείς ούτε από την Ομοσπονδία, ούτε από τον αθλητισμό γενικότερα! Δεν με ρώτησε κανείς τίποτα».

Για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο η Σοφία Μπεκατώρου είπε: «Εύχομαι να υπάρξουν συνέπειες, διότι αφενός έχω την εντύπωση πως δεν είναι η μόνη, αφετέρου τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιο χαρακτήρα εκδηλώνουν ξανά την ίδια συμπεριφορά με τον α’ ή τον β’ τρόπο. Είναι σημαντικό να προστατέψω  τον χώρο της ιστιοπλοϊας γιατί είναι ένας χώρος ο οποίος έχει προσφέρει πολλά οφέλη στα παιδιά και τον αθλητισμό γενικότερα…».

Σχετικά με το αν νιώθει καλύτερα μετά την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για ένα τόσο προσωπικό θέμα είπε: «Το συναίσθημα είναι περίεργο. Δεν μπορώ να πω αν νιώθω αγαλλίαση, με την έννοια ότι έχω αναγκαστεί να ζω και να ξαναζώ το ίδιο γεγονός, να θυμάμαι λεπτομέρειες από το παρελθόν τις οποίες θέλω να ξεχάσω. Ωστόσο το έκανα προκειμένου να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους και να δώσω το θάρρος στις γυναίκες να μιλήσουν κι επίσης να μπορέσω να εκπαιδεύσω τα δικά μου παιδιά γιατί κι αυτά μπορεί αύριο-μεθαύριο να βρεθούν σε μια αντίστοιχη περίπτωση…».

Σε ερώτηση αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος την έχει προσεγγίσει, επισήμανε: «Όχι καθόλου. Αυτοί που με προσέγγισαν ήταν παλιοί συναθλητές μου, ο παλιός μου προπονητής με τον οποίο συζητήσαμε για ποιον λόγο δεν το μοιράστηκα τότε μαζί του, το συζήτησα με τον πρώην σύζυγό μου, ο οποίος ήταν και τότε συναθλητής, με πήρε η Αιμιλία και ενδιαφέρθηκαν και άγνωστοι άνθρωποι».

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...