14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μπιλ Γκέιτς: Πιθανό να έχουμε μια πανδημία σαν τον κορονοϊό ανά 20 χρόνια, όμως πλέον το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο

Ημερομηνία:

Μια αποκαλυπτική δήλωσε έκανε στους Financial Times ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς για την πορεία των κορονοϊών τα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, αυτή η πανδημία των κορονοϊών ήταν το «μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι θα βιώσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους» και προειδοποίησε ότι τέτοιου είδους ξεσπάσματα θα συμβαίνουν «κάθε 20 χρόνια περίπου».

«Εντάξει, υπάρχει πραγματικά μια βάσιμη πιθανότητα κάθε 20 χρόνια περίπου, με τα τόσα πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο, να υπάρξει ξανά ένα ξέσπασμα ενός τέτοιου μεταδοτικού ιού. Και έτσι οι πολίτες αναμένουν από τις κυβερνήσεις να δώσουν έμφαση και προτεραιότητα εκεί».

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι θα βιώσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους», δήλωσε ο Γκέιτς στους Financial Times.

Στη συνέχεια ο Γκέιτς ανέφερε πως οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα δώσουν πολλά περισσότερα τρισεκατομμύρια από ό,τι θα έδιναν αν είχαμε προετοιμαστεί έγκαιρα και σωστά.

Ωστόσο όπως τόνισε σε επόμενα παρόμοια ξεσπάσματα οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα μπορούν να απαντήσουν έγκαιρα έχοντας «διαγνωστικά σε ετοιμότητα, πληροφορίες από το ιστορικό και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης».

Το Ίδρυμα Γκέιτς έχει δώσει ήδη 100 εκατ. δολάρια

Ήδη από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ο Μπιλ Γκέιτς είχε ανακοινώσει τη δέσμευσή του ιδρύματος να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, με τον καθορισμό κονδυλίων για την έρευνα εμβολίων, την βελτίωση των συστημάτων ιχνυλάτησης και τη θεραπεία ασθενών.

«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, Μαρκ Σούζμαν.

insider.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...