13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μπλόκο στον Κουρουμπλή από τους αγρότες της Βιάννου

Ημερομηνία:

Στο μπλόκο που έστησαν οι αγρότες της Βιάννου έμεινε παγιδευμένος ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Οι αγρότες που διαμαρτύρονται για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και το φορολογικό που προωθεί η κυβέρνηση σταμάτησαν τον υπουργό κ. Κουρουμπλή και συζήτησαν μαζί τους για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τις ζωές των αγροτών.

Στην περιοχή, όπως αναφέρει το ekriti.gr, βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε επί 45 λεπτά με τους αγρότες και αφού άκουσε τις θέσεις τους προσπάθησε να εξηγήσει τις κυβερνητικές θέσεις. Υπήρξε καθησυχαστικός και τους διαβεβαίωσε ότι όλα είναι υπό συζήτηση.

Στην επίσκεψη, τον υπουργό συνοδεύουν, οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης αλλά και αρκετά δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου.

Μετά το τέλος της συζήτησης, επιτράπηκε στον Υπουργό να περάσει από το σημείο για να προχωρήσει προς το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Βιάννο στο χώρο του Πανδημοτικού Ηρώου στη θέση Σελί Αμιρών, για το οποίο βρίσκεται στην Κρήτη, για την τελετή εγκαινίων που γίνεται σήμερα.

Το μουσείο θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο ισόγειο χώρο στη θέση Σελί Αμιρών, ενώ οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιόλογα εκθέματά του και να αντλήσουν πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες, για την Κατοχή και την Αντίσταση στη Βιάννο. Το έργο «Βελτίωση – ανάδειξη – προβολή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στα Αμιρά Δήμου Βιάννου», συνολικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, και στο πρόγραμμα (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου) Ο.Σ.Α.Π.Υ. του δήμου Βιάννου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον δήμο Βιάννου και την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος, το μεσημέρι της Κυριακής θα τελεσθεί ο αγιασμός των εγκαινίων και στη συνέχεια θα γίνουν χαιρετισμοί από τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου Ανδρέα και τον δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη.

Θα ακολουθήσει ομιλία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Αριστομένη Συγγελάκη. Τέλος θα γίνει η παρουσίαση του μουσείου από τον δήμαρχο και προβολή ταινίας με μαρτυρίες επιζώντων των εκτελέσεων, ενώ θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από τη Χορωδία Βιάννου «Στάθης Μάστορας».

Όλα αυτά πήγαν χρονικά πίσω, λόγω της συζήτησης που είχε ο Π. Κουρουμπλής με τους αγρότες.

Η φωτογραφία είναι από το creteplus.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...