20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μπολσονάρου: Κανείς δεν θα υποχρεωθεί να εμβολιαστεί κατά του ιού

Ημερομηνία:

O πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συστηματικά υποτιμά τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι κανείς στη χώρα δεν θα υποχρεωθεί να εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προορίζει εκατομμύρια δολάρια για την αγορά και μελλοντική παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς η Βραζιλία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την πανδημία μετά τις ΗΠΑ.

«Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να εμβολιαστεί», τόνισε ο Μπολσονάρου απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστηρικτή του, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί συνολικά 3.908.272 κρούσματα covid-19 και 121.381 θάνατοι. Σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 45.961 νέα κρούσματα και 553 θανάτους από κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος πρόσφατα ανέρρωσε από covid-19, υποτιμά συστηματικά τη σοβαρότητα της ασθένειας, χαρακτηρίζοντάς την «μικρή γρίπη», αγνοώντας τις συστάσεις των επιστημόνων και εκφράζοντας την αντίθεσή του στα περιοριστικά μέτρα που υιοθετούν κυβερνήτες και δήμαρχοι στη Βραζιλία.

Παρά ταύτα, η κυβέρνησή του ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ότι προορίζει 1,9 δισεκ. ρεάλ (περίπου 290 εκ. ευρώ) για τη αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρείας AstraZeneca και προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του και στη Βραζιλία.

Εξάλλου η κυβέρνηση της πολιτείας Σάο Πάολο συνεργάζεται για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την κινεζική Sinovac Biotech. Η Βραζιλία ελπίζει να μπορεί να διανείμει οποιοδήποτε από τα δύο εμβόλια στις αρχές του νέου έτους.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Εντουάρντο Παζουέλο, ένας εν ενεργεία στρατηγός, διόρισε την Παρασκευή έναν κτηνίατρο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Λαουρίσιο Μοντέιρο Κρους ειδικεύεται στην πρόληψη ασθενειών στα ζώα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...