22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μπουτάρης για ΣΥΡΙΖΑ: Τους μισώ, είναι εντελώς ηλίθιοι – Τι είπαν Γεωργιάδης, Χάρρυ Κλυνν

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, και στενός φίλος του Γιανς Χοακίμ Φούχτελ σε πρόσφατη συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT στις 30 Απριλίου του 2015 δήλωσε «Τους μισώ. Είναι εντελώς ηλίθιοι. Το μεγαλύτερο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σα να είναι εδώ η Κούβα. Ή η Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του 1920».

Σο κείμενο, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Lenz Jakobsen, ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσιάζεται ως η εκδοχή της «άλλης Ελλάδας», όπως υποστηρίζει ο τίτλος του άρθρου «Das andere Griechenland».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε αυτή την… εντυπωσιακή δήλωση για τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες αφού έχει βρίσει τον εταίρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουτάρης είχε αποκαλέσει «χοντρό» υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπό του ανέφερε ότι «αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σκοινί».

Πάντως, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Μπουτάρης είχε πει:

Εγώ είπα ότι είναι τρελοί και δεν ντρέπομαι να το πω. Είναι τρελοί για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα πράγματα. Δεν είπα όμως ότι τους μισώ. Δεν ξέρω τι έγινε με τη μετάφραση από τα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Ελληνικά.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το seleo.gr, είπε ότι δεν θα απολογηθεί για τη δήλωσή του, ενώ αναφορικά με τη στήριξη που έχει δηλώσει στο παρελθόν προς την κυβέρνηση, για τη δύσκολη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη με τους πιστωτές είπε ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ γιατί «κάνουν τραγικά λάθη» αλλά, όπως τόνισε, «στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί είναι δημοκρατικά εκλεγμένη».

Αντιδράσεις

Υπέρ του Γ. Μπουτάρη τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε μήνυμά του στο twitter είπε: «Μπουτάρης θεός: «είπα ότι είναι τρελοί όχι ηλίθιοι…»…και ηλίθιοι Δήμαρχε μήν ντρέπεσαι…»

Απάντηση έδωσε την Κυριακή (10/05) και ο Χάρρυ Κλυνν, “στολίζοντας” με βαρείς χαρακτηρισμούς τον κ. Μπουτάρη.

“Εγώ δεν σε μισώ Μπουτάρη, σε σιχαίνομαι, μου προκαλείς ναυτία, γιατί είσαι εντελώς μαλάκας” έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα. Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: “Ως καλός ταγματασφαλίτης δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο…Αλητομπεκροτσόγλανε. Ουστ παρείσακτε…”.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ