15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μπόχα και σαπίλα

Ημερομηνία:

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες όλη η ελληνική κοινή γνώμη έχει γίνει μάρτυρας των απαράδεκτων, για μια ευνομούμενη πολιτεία, πράξεων που αφορούν τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ….

Ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Αθανασίου, ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση φέρεται να κατέθεσε ότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής «τα αρχεία που ανοίχτηκαν δεν ήταν στα τυφλά» και μετά από σύγκριση μεταξύ τους η αναζήτηση έγινε με συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τα ονόματα «George Papandreou», «Papakonstantinou» και «Oikonomou».

Ο λογαριασμός, επίσης, με τα 550 εκατομμύρια ευρώ,  που ανήκει σε Hedge Fund στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιόνι και διαχειρίστρια κάποια κυρία Μαρία Παντελή, εμπλέκει off shore και γνωστούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Δεν μπορούμε ακόμη να ξεχάσουμε την υπό έρευνα διαδρομή-«μπάχαλο» του cd και την μετεγγραφή του σε στικάκι(α) usb.

Το πρόβλημα με όλα τα παραπάνω είναι ότι δεν δημιουργούν απλώς την εντύπωση της ανεπάρκειας του διοικητικού και πολιτικού προσωπικού, αλλά αφήνουν υπόνοιες για συγκάλυψη με πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

Το πολιτικό σύστημα έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία όχι να αναβαπτισθεί μέσω της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά να συνεργαστεί με τη ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και να δώσουν με την έρευνά τους και τις τυχόν ευθύνες που θα αποδοθούν, την αίσθηση της λειτουργίας του κράτους-δικαίου.

Yπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη, σε αυτό το σημαντικό από πλευράς συμβολισμού ζήτημα, να αποδείξουμε ότι λειτουργούν οι θεσμοί και να μην αφήσουμε να μας «πνίξει» η μυρωδιά της «Κόπρου του Αυγεία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...