20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μόνη διέξοδος από την κρίση η εντατικοποίηση των αγώνων για αξιοπρέπεια

Ημερομηνία:

   Παρά τις διαβεβαιώσεις της μνημονικής κυβέρνησης Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση και τα απίθανα ευρήματα της περί «πρωτογενούς πλεονάσματος», οι Έλληνες εξακολουθούν να βρίσκονται στο έλεος των δανειστών της χώρας, μιας χώρας που μοιάζει με τοξικοεξαρτημένο που ξεπουλά τα πάντα για να εξασφαλίσει τη δόση του. Την ίδια στιγμή το χρέος γνωρίζει ανοδική τάση και το μόνο πλεόνασμα της χώρας είναι η πρωτοφανής ανεργία, η μετανάστευση των νέων, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, το πλεόνασμα της κρατικής καταστολής και της φασιστικής βίας.

   Αυτοί που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση, που άφησαν την χώρα ανοχύρωτη στο έλεος των δανειστών, επιμένουν να ακολουθούν την ίδια πολιτική που μας οδήγησε στο τέλμα, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων (απολύσεις, ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων κτλ.). Ταυτόχρονα καλούν αυτούς που  πλούτισαν στις πλάτες του κόσμου της εργασίας, να επενδύσουν τα κλεμμένα για να υπάρξει ανάκαμψη. Θα βάλουν για μια ακόμη φορά τους κλέφτες να φυλάξουν τα πρόβατα και θα εισπράξουν κάτω από το τραπέζι μίζες και λαδώματα, τα αργύρια της προδοσίας.

   Είναι έτοιμοι μαζί με τους φίλους τους να ληστέψουν τη δημόσια περιουσία, τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τον αέρα, το νερό και τον ήλιο, αφού προηγουμένως οδηγήσουν τους Έλληνες στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στη δυστυχία, την κατάθλιψη και την παθητικοποίηση.

   Μπροστά σε αυτήν την ολοκληρωτική επίθεση τα λαϊκά στρώματα βλέπουν το οικοδόμημα της ζωής τους να ανατρέπεται. Ο εργάτης, ο υπάλληλος χάνει ή το μισθό του ή τη δουλειά του, τα καταστήματα κλείνουν κατά χιλιάδες. Οι νέοι άνθρωποι – το πραγματικό κεφάλαιο της πατρίδας μας – παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Οι σύγχρονοι μαυραγορίτες έκαναν την εμφάνισή τους με τα ενεχυροδανειστήρια που αγοράζουν βέρες και κοσμήματα και τους τοκογλύφους να κάνουν χρυσές δουλειές.

   Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο εργαζόμενος λαός μας έχει να παλέψει με τις καθεστωτικές δυνάμεις του δικομματισμού και τα εξαπτέρυγά τους, με τους υπηρέτες του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, με τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει να αντιπαλέψει με τις δυνάμεις καταστολής και τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής που τρομοκρατούν κάθε αγωνιστή. Ήδη ο Παύλος Φύσσας πλήρωσε με τη ζωή του την αποφασιστικότητά του να ορθώσει ανάστημα στον ρατσισμό και τον νεοναζισμό.

   Οι πολίτες δεν πρέπει να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους, αλλά να εξακολουθήσουν να διαδηλώνουν και να αγωνίζονται μέχρι την ανατροπή όλων αυτών που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη νομιμοποίηση της λεηλασίας της χώρας, τους υπεύθυνους της ανθρωπιστικής καταστροφής.

   Οι αγώνες και τα αιτήματα του προηγούμενου καιρού συγκροτούν  στην ουσία τους βασικούς όρους ενός προγράμματος διεξόδου από την κρίση με ένα και μοναδικό βασικό στόχο: ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

   Εμείς που συμμετέχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ καλούμε κάθε πολίτη να πυκνώσει τις γραμμές του αγώνα απέναντι σε αυτούς που οδήγησαν την χώρα στα σημερινά αδιέξοδα και το λαό μας σε απόγνωση.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΔΟΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...