14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Μόνο στα Χανιά και στη Μύκονο αύξησε τις πτήσεις της η Ryanair

Ημερομηνία:

Την Ιταλία και όχι την Ελλάδα μετατρέπει σε κόμβο η Ryanair. Εκμεταλλευόμενη τις «αρρυθμίες» της Alitalia, αλλά και το μέγεθος της ιταλικής αγοράς, η ιρλανδική εταιρεία ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα του Μιλάνο (Μπέργκαμο) και της Ρώμης.

Σχετικά με την ελληνική αγορά, η Ryanair πιέζει για μείωση τελών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και για πιο ελκυστική τιμολογιακή πολιτική στα περιφερειακά αεροδρόμια τηςFraport Greece, επιρρίπτοντας -μάλιστα- ευθύνες στο ελληνικό Δημόσιο για την καθυστέρηση των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», η οποία επηρεάζει τη συχνότητα των πτήσεων Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ryanair προχώρησε, εφέτος, σε μείωση διαθέσιμων θέσεων – αριθμού πτήσεων.

Στην Αθήνα, η προσφερόμενη χωρητικότητα, τη θερινή περίοδο του 2017, είναι μειωμένη κατά 17% στην Αθήνα, 7% στη Θεσσαλονίκη, 17% στην Κέρκυρα, 15% στη Ρόδο και 11% στην Κεφαλλονιά, ενώ διακόπηκε πλήρως το δρομολόγιο της Κω.

Αντίθετα, οι μόνοι προορισμοί που αυξήθηκε η χωρητικότητα είναι τα Χανιά (4%) και η Μύκονος (39%).

Αντίστοιχα, τη χειμερινή περίοδο του 2017, η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα, στο σύνολο των ελληνικών προορισμών, θα είναι μειωμένη κατά 10%. Ειδικότερα, στην Αθήνα η μείωση θα φτάσει το 22%, παρά τον εγκαινιασμό νέων δρομολογίων.

metaforespress.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...