15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μόρια: Κάτοικοι και δήμος Μυτιλήνης με οδοφράγματα εμποδίζουν τον καθαρισμό του καμένου ΚΥΤ

Ημερομηνία:

Αποκλεισμένη είναι από νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Μόρια καθώς κάτοικοι της περιοχής, με τη συμπαράσταση της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, έχουν κλείσει το δρόμο στο ύψος της θέσης Φανός τοποθετώντας μάλιστα και μηχανήματα του Δήμου, με στόχο να μην επιτρέψουν την πρόσβαση μηχανημάτων και υποδομών για τον καθαρισμό και την προσωρινή λειτουργία του χώρου ως καταυλισμός.

Από την άλλη πλευρά του δρόμου, η πρόσβαση δεν είναι δυνατή αφού εκεί βρίσκονται οι πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ανέφερε πως ασπαζόμενος την αγανάκτηση των δημοτών για την παρούσα κατάσταση και τηρώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας, εμμένοντας στην απόφαση «καμία δομή στη Λέσβο».

Τέλος, ο δήμαρχος καλεί «όποιον θέλει και μπορεί να βρεθεί το πλάι του, ώστε να συνδράμει και εκείνος στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που μπορεί να σηματοδοτήσει το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας».

Να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί, έδεσε στο λιμάνι του Σιγρίου το πλοίο «Blue Star Chios», το οποίο επρόκετιο να φιλοξενήσει 1.000 άτομα από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε δρόμους και χωράφια.

Αλλοι τόσοι θα φιλοξενηθούν σε αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα στη Μυτιλήνη.

Όμως, όπως αναφέρει το stonisi.gr, το κυβερνητικό σχέδιο οδηγείται σε ακύρωση λόγω των αντιδράσεων κατοίκων και τοπικών αρχών, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να κάνει λόγο για «εκβιαστικές συμπεριφορές που… δεν θα γίνουν ανεκτές»!

Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με δήλωση του την Πέμπτη ανέφερε πως «εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους». Έσπευσε δε να προσθέσει με νόημα πως «αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ