14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μ. Αρμουτάκης: Περιμένουμε εξελίξεις στο θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων

Ημερομηνία:

Σε στάση αναμονής, μα και αποφασισμένοι για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Οι τεράστιες πιέσεις που ασκεί η Γερμανία προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το deal με τη Fraport, αλλά και η «σιωπή» που τηρεί για το θέμα ο αρμόδιος υπουργός –και βουλευτής Χανίων- Γιώργος Σταθάκης, είναι ενδεικτικά του κλίματος ασάφειας γύρω από το θέμα.

Έχουμε ζητήσει εδώ και δύο μήνες, συνάντηση με τον κ. Σταθάκη, δήλωσε στον Κρήτη FM 101.5 και στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στην ΥΠΑ, Μανώλης Αρμουτάκης. Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε ανταπόκριση, ανέφερε ο κ. Αρμοτάκης, ο οποίος εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση κρατά εσκεμμένα χαμηλούς τόνους γύρω από το θέμα, ενώ τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθούν προς ιδιωτικοποίηση 7 από τα 14 συνολικά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για την παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας και διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fraport.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία προέβη στην ανακοίνωση μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο. «Στην παρούσα φάση είναι αβέβαιο εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με δεδομένες της πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα», αναφέρεται στο report της εταιρείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ