15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μ. Βολουδάκης: Η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Χανίν στη Fraport την υποχρέωνε να εγκαταστήσει νέο ραντάρ, όμως 3 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει γίνει

Ημερομηνία:

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης νέου ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης, κατέθεσε Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βολουδάκης επισημαίνει ότι η σύμβαση παραχώρησης του Αεροδρομίου Ιωάννης Δασκαλογιάννης, επιβάλλει στην παραχωρησιούχο εταιρεία να επενδύσει σε ένα νέο ραντάρ προσέγγισης. Το ραντάρ αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για τον τουρισμό των Χανίων, καθώς δίνει τη δυνατότητα υπερδιπλασιασμού των αφίξεων αεροσκαφών. Παρ’ όλα αυτά, τρία και πλέον χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, το ραντάρ δεν έχει εγκατασταθεί».

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η σύμβαση παραχώρησης του Αεροδρομίου Ιωάννης Δασκαλογιάννης, επιβάλλει στην παραχωρησιούχο εταιρεία να επενδύσει σε ένα νέο ραντάρ προσέγγισης. Το ραντάρ αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για τον τουρισμό των Χανίων, καθώς δίνει τη δυνατότητα υπερδιπλασιασμού των αφίξεων αεροσκαφών. Παρ’ όλα αυτά, τρία και πλέον χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, το ραντάρ δεν έχει εγκατασταθεί. Η προηγούμενη κυβέρνηση ουδέποτε ενήργησε ή τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα, ενώ σύμφωνα με την εταιρία η επένδυση δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ορίσει τις προδιαγραφές.

Ερωτάται ο Υπουργός:

– Έχει ως σήμερα απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση από την παραχωρησιούχο εταιρια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της να επενδύσει στο νέο ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης;
– Έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προσδιορίσει τις τεχνικές προδιαγραφές του ραντάρ;
– Προτίθεται η νέα κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί η επένδυση;»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ