15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Θα γίνουμε εμείς απεργοσπάστες να μεταδίδουμε online μάθημα την ίδια ώρα που οι μαθητές μας αγωνίζονται για τα κοινά μας αιτήματα;”

Ημερομηνία:

Την αντίθεση της ΕΛΜΕ Χανίων τόσο στην επιβολή του μέτρου της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες όσο και με το μέτρο της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη εξέφρασε με δήλωσή της από τη σημερινή συγκέντρωση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς η Μαρία Γαυγιωτάκη, εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση και οργανωτική γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων:

Η Υπουργός με τις δηλώσεις της αυτές δίνει το πιο κατάπτυστο μάθημα στους μαθητές. Τέτοιες ρυθμίσεις θα πέσουν στο κενό όπως έπεσε στο κενό και η προηγούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για την online μετάδοση του μαθήματος.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε να απειλούνται οι μαθητές και να εκβιάζονται, πρώτον ότι θα κάνουν τα Σάββατα ή τις αργίες μάθημα και δεύτερον δεν πρόκειται οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε απεργοσπάστες γιατί ο αγώνας των μαθητών είναι και αυτός ένας αγώνας για δικαιώματα.

Την ίδια ώρα που οι μαθητές μας αγωνίζονται για τα κοινά μας αιτήματα, για καλύτερες συνθήκες στις τάξεις, εμείς θα γίνουμε απεργοσπάστες κάνοντας online τα μαθήματα;

Πώς θα ξανακοιτάξουμε αυτά τα παιδιά στα μάτια;

Η Υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν το θάρρος να τα κοιτάξουν στα μάτια. Ζητάνε συνάντηση με την Υπουργό και δεν τους την παραχωρεί. Να μαζευτούνε και να προσέχουνε πολύ καλά τι λένε.

Όλοι έχουμε μνήμη, όλοι ζούμε σε αυτή την πραγματικότητα και διεκδικούμε το αυτονόητο. Σημειώστε ότι αυτή τη στιγμή οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς τους έχουν απολύτως επιβεβαιωθεί. Εκατοντάδες τμήματα έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊου.

Από την πρώτη μάλιστα μέρα. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών; Θα υπερασπιστούμε το ανοιχτό σχολείο.

Κεραμέως: Υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας πάντως επανέλαβε πως είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ή είναι κλειστά για έκτακτους λόγους, και όχι μάλιστα ξεκίνησε, και όσοι δεν συμμετέχουν θα παίρνουν απουσίες. Η απόφαση για την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργου προβλέπει:

«Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά».

"google ad"

Μιλώντας, νωρίτερα, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις, ωστόσο αυτές θα πρέπει να γίνουν με ανοιχτά τα σχολεία.

«Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία», σημείωσε και πρόσθεσε πως «από σήμερα, η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών.

Όσον αφορά τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση», είπε ακόμα η κ. Κεραμέως.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...