20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μ. Γαυγιωτάκη: Προκλητική η ανακοίνωση Σταθάκη για την “απόφαση” της ΔΕΗ για τοποθέτηση στον Αποκόρωνα δεκάδων μηχανών ντίζελ

Ημερομηνία:

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στα Χανιά, Μαρία Γαυγιωτάκη σε επίσκεψη της στις Βρύσες δήλωσε τα παρακάτω:

Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κάτοικοι των Βρυσών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αποκορώνου ενάντια στην εγκατάσταση μηχανών καύσης ντίζελ στον υποσταθμό διανομής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ κοντά στο Καρύδι και σε απόσταση ανάσας από τις κατοικίες. Η μαζικότητα της κινητοποίησης αποτυπώθηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, Πολιτιστικών Συλλόγων (Βάμου, Βρύσων) κ.ά.

Με δεδομένο ότι ένας σημαντικός αριθμός από τις εξαιρετικά επικίνδυνες μονάδες έχει ήδη μεταφερθεί στον υποσταθμό της ΔΕΗ, η ανακοίνωση του Υπουργού κου Σταθάκη είναι τουλάχιστον προκλητική, όταν παρουσιάζει την «απόφαση» της εταιρείας απλά ως «άστοχη» και ταυτόχρονα προσπαθεί να εντάξει τη λαϊκή αντίδραση στο παιχνίδι διπολισμού ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, χωρίς μάλιστα να διευκρινίζει ποιοι και πόσοι ήταν ενήμεροι για αυτήν την εξέλιξη.

Δηλαδή τι άλλο έπρεπε να περιμένει η τοπική κοινωνία για να ξεσηκωθεί, με τα «δεκάδες ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη» (δήλωση Σταθάκη) να είναι ήδη τοποθετημένα στον υποσταθμό, έτοιμα να λειτουργήσουν για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων ιδιωτών σε μια περιοχή που η ενεργοποίησή τους εγγυάται τη δημιουργία τοξικού νέφους; Η τακτική του Υπουργού δεν είναι τίποτε άλλο παρά η γνωστή τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που, όταν στριμώχνεται, καλεί τον λαό να πιστέψει στα αυτιά του, αλλά όχι στα ίδια του τα μάτια!

Σε καμιά περίπτωση η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να εφησυχάσει μέχρι να απομακρυνθεί και η τελευταία μηχανή, με το γεγονός να παραμένει ότι υπήρξε αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων και την περιβαλλοντική υποβάθμιση, με την υλοποίηση της πρώτης φάσης ενός σχεδιασμού κατά παραγγελία ιδιωτικών συμφερόντων, τη στιγμή που το ηλεκτρικό ρεύμα συνιστά ένα πανάκριβο εμπόρευμα για τη λαϊκή οικογένεια, αντί να κατοχυρώνεται ως κοινωνικό αγαθό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αποκορώνου με το δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Ζώη ήδη εδώ και 15 χρόνια είχε επισημάνει ότι η δημιουργία του υποσταθμού της ΔΕΗ και η εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης (επιβαρυντικών για τη δημόσια υγεία στη συγκεκριμένη τοποθεσία) σε βάθος χρόνου θα άνοιγε το δρόμο και την… όρεξη για επέκτασή του στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των κατοίκων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...