19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μ. Νταγκουνάκης: “Συνειδητά ψέμματα λέει ο Δήμαρχος”

Ημερομηνία:

Στα άκρα η σύγκρουση για τη Δημοτική ΑστυνομίαΑντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοτικής Αρχής, αντιπολιτευτικών παρατάξεων και συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χανίων, αποτέλεσε αίτημα των τελευταίων για έκδοση απόφασης στήριξης από το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

“Ο Δήμαρχος εσκεμμένα, σκόπιμα και συνειδητά, είπε ψέματα για το έγγραφό μας, με σκοπό να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο”, δήλωσε στα ΜΜΕ, ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Χανίων και στέλεχος της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ, Μανώλης Νταγκουνάκης.

Είχε προηγηθεί η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίαζε χθες, για το αίτημα του συλλόγου εργαζομένων να εκδοθεί απόφαση Δ.Σ. του Δήμου με την οποία να δηλώνεται η αντίθεση του Δήμου Χανίων με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

“Εμείς ζητάμε στο έγγραφό μας, να πάρουνε την ίδια απόφαση που πήρανε το Νοέμβρη για τους προηγούμενους που απολυόταν. Να μην υπογράψουν δηλαδή καμία πράξη διαθεσιμότητας και να μην στείλουν τα ονόματα στο Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο Δήμαρχος όμως είπε συνειδητά ψέματα ότι του ζητήσαμε να μην εφαρμόσει το νόμο.

Όπως συνειδητά ψέματα είπε την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο εφαρμογής ομόφωνης απόφασης γενικής συνέλευσης, να δουλεύουν οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, επτάωρο πενθήμερο κι εκείνος τους εκβίαζε ότι εάν σε μία ώρα δεν του βγάλουν κυκλικό ωράριο, θα τους πάει στον Εισαγγελέα” είπε ο κ. Νταγκουνάκης.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το συγκεκριμένο θέμα να μην “ανοίξει”, αφού ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι τέτοια απόφαση έχει ήδη ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Σκουλάκης: “Λαϊκισμός οι παραιτήσεις”

Υπέρ του αιτήματος του συλλόγου εργαζομένων τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο κ. Σκουλάκης, φανερά ενοχλημένος, τόνισε ότι υπάρχουν αποφάσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κρήτης που καλύπτουν πλήρως τη θέση του Δήμου Χανίων.

“Η πόλη διαλύεται, η κοινωνία διαλύεται κι εμείς ερχόμαστε εδώ να λαϊκίζουμε”, είπε χαρακτηριστικά. “Θέλετε παραιτήσεις; Εγώ πρώτος να παραιτηθώ. Αλλά θα άλλαζε κάτι;” επεσήμανε,.

“Τον παραδίδουμε στους εργαζόμενους να τον κρίνουν. Αλλά τι να περιμένεις από έναν δήμαρχο που πρώτος ψήφισε το μνημόνιο που μας απολύει κι έρχεται και το εφαρμόζει συνειδητά εδώ”, σχολίασε ο κ. Νταγκουνάκης.

zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...