21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μ. Ντουντουλάκης: “Χωρίς νερό ύδρευσης το χωριό Κεφάλα στον Δήμο Πλατανιά»

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα μας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης αναφέρει ότι το χωριό Κεφάλα του Δήμου Πλατανιά έχει μείνει χωρίς νερό ύδρευσης.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Εν μέσω της θερινής περιόδου, ο Δήμος Πλατανιά και η ΔΕΥΑΒΑ έχουν αφήσει την τοπική κοινότητα Κεφάλας χωρίς νερό ύδρευσης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και την καταστροφή της περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, στην τοπική κοινότητα Κεφάλας του Δήμου Πλατανιά, υπάρχει μια πηγή στην θέση Καψαλόργιακο, η οποία τροφοδοτεί με φυσική ροή 2 δεξαμενές ύδρευσης για τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού. Στην συγκεκριμένη πηγή υπάρχουν υδροσυλλέκτες οι οποίοι δεν έχουν καθαριστεί ούτε συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες λάσπης.  Παράλληλα, τα φρεάτια που υπάρχουν στην πηγή είναι ανοικτά, χωρίς καπάκι και παντελώς εκτεθειμένα στην παρουσία  τρωκτικών.

Το δίκτυο σωληνώσεων που τροφοδοτεί την μία εκ των δύο δεξαμενών μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων είναι πεπαλαιωμένο με υλικό από αμιαντοσωλήνα, επικίνδυνο για την υγεία των δημοτών. Στο δίκτυο, υπάρχει εδώ και ένα χρόνο θραύση του αγωγού και διαρροή νερού χωρίς να έχει μεριμνήσει ο Δήμος και η ΔΕΥΑΒΑ για την αποκατάστασή του. Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίστηκε θραύση και σε δεύτερο σημείο με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή νερού. Κατά τα άλλα, μιλούν στον Δήμο Πλατανιά και στην ΔΕΥΑΒΑ για εξοικονόμηση νερού..

Την Δευτέρα 09 Ιουλίου, εμφανίστηκε συνεργείο της ΔΕΥΑΒΑ μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Καλαϊτζάκη, χωρίς εξοπλισμό, οι οποίοι είδαν και απήλθαν άπρακτοι. Βέβαια, την ευθύνη γι’ αυτό την έχει η πολική ηγεσία του Δήμου Πλατανιά και της ΔΕΥΑΒΑ και όχι οι υπάλληλοι οι οποίοι εκτελούν εντολές.

Εν κατακλείδι, με ευθύνη του δήμου και της ΔΕΥΑΒΑ, δεν υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός όλα τα χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής (με εξαίρεση τον καθαρισμό των 2 δεξαμενών το έτος 2013!) για την συντήρηση και την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στην συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, οι οποίοι σε δύσκολες συνθήκες πασχίζουν για την επιβίωσή τους.

Tα ανωτέρω επιβεβαιώνει και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας Μπικάκης Γεώργιος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...