15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μ. Σουλτς: “Τι θέλουμε; Να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους;”

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ζήτησε να δοθεί μία ευκαιρία στη νέα ελληνική κυβέρνηση ως ένδειξη σεβασμού.

Παράλληλα και κατά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, εξέφρασε την  έκπληξή του  για την απότομη αρνητική αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ελληνική αίτηση για παράταση των δανειακών συμβάσεων.

Επισημαίνοντας ότι η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης έχει «πολλή ουσία» και θα πρέπει να εξεταστεί, ο κ. Σουλτς διερωτήθηκε αν η άλλη επιλογή είναι «να θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους» και προειδοποίησε για μια ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που, όπως είπε, απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος ζήτησε για επανειλημμένη φορά, να υπάρξει κατανόηση για την Ελλάδα και να δοθεί η δυνατότητα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα σήμαινε πως και οι άλλες χώρες του ευρώ θα έχαναν χρήματα.

Όπως επισήμανε ο καγκελάριος, οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα και τώρα εναπόκειται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν μαζί τους ένα δεύτερο βήμα και αυτός είναι ο μοναδικός εποικοδομητικός δρόμος.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...