22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Μ. Συντυχάκης: Στόχος η συνέχιση της περικοπής των προνοιακών επιδομάτων | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η συνέχιση της πολιτικής της άγριας περικοπής των προνοιακών επιδομάτων είναι ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη μετεξέλιξη του ΟΓΑ σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Αναφέρθηκε στη μείωση των προνοιακών επιδομάτων τόσο ως προς το ύψος τους όσο και ως προς τον αριθμό των δικαιούχων και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι κάθε χρόνο μειώνονται τα κονδύλια για προνοιακά επιδόματα κατά 0,5%, δηλαδή κατά 900 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Καταργήθηκε το ΕΚΑΣ, μειώνονται οι συντάξεις και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τα 5 δισ. ευρώ της χρηματοδότησης, το ποσό που δίνει για τους ανασφάλιστους είναι μόνο 100 εκατομμύρια ευρώ. Για τις θεραπείες των παιδιών στην Ειδική Αγωγή το κονδύλι των 110 εκατομμυρίων μειώθηκε στα 60 εκατομμύρια και οι γονείς είναι απλήρωτοι για 15 μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει τις θεραπείες των παιδιών, ενώ οι βαριά ανάπηροι είναι 500.000 άνθρωποι, επίδομα λαμβάνουν μόνο οι 150.000. Πρόσθεσε ότι μέσω των ΚΕΠΑ και με δημοσιονομικά κριτήρια μειώνεται ο βαθμός αναπηρίας και ο αριθμός των αναπήρων.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στον ΟΓΑ για μονιμοποίηση, όπως επίσης και τα αιτήματα πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, για να μη γίνει καμία περικοπή στα επιδόματά τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στο άρθρο για την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφονηπιακής φροντίδας, λέγοντας ότι το ΚΚΕ συμφωνεί να γίνεται η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ωστόσο όπως είπε δεν λύνεται το πρόβλημα με την ανάγκη κάλυψης όλων των αναγκών, της κατάργησης των τροφείων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, σημειώνοντας τη θέση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

«Όσο μεγαλώνει ο καβγάς στα δευτερεύοντα ζητήματα, τόσο περισσότερο συγκλίνουν στα βασικά και στα πρωτεύοντα», τόνισε στη δευτερολογία του ο Μανώλης Συντυχάκης, σχολιάζοντας τον «τσακωμό» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για το ποιος αφαίρεσε περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα (δείτε εδώ το video). 

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» επί της αρχής.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=9FSXt33hjjE”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...