15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μ. Χρυσοχοϊδης για θάνατο Β. Μαγγού: “Εδώ χάθηκε ένα παιδί 26 ετών. Ένας βλαστός”

Ημερομηνία:

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την χθεσινή απαράδεκτη ανακοίνωση του υπουργείου του για τον θάνατο του 27χρονου Βαγγέλη Μάγγου, επιχείρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι θεωρεί απαράδεκτο ότι «κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με περιστατικά αστυνομικής βίας» ωστόσο δεν αποσυνδέει τον θάνατο από την αστυνομική βία που υπέστη ο 27χρονος, όπως έκανε η χθεσινή ανακοίνωση, αναφέροντας ότι απαντήσεις θα δώσει η νεκροτομή.

Υποσχέσεις για διερεύνηση

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο υπουργός ανέφερε ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού θα διερευνηθεί, ενώ ο αντιπροβάλλεται ως άνθρωπος που προσπαθεί να βάλει φρένο στην αστυνομική βία.

«Γίνεται μία προσπάθεια συστηματική να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή την υποστήριξη στην αστυνομική βία. Εγώ ψήφισα νόμο που προβλέπει πως όλες οι καταγγελίες θα πρέπει να υποβάλλονται στον Συνήγορο του Πολίτη, που έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και τελειώσαν οι εσωτερικές διαδικασίες και οι ΕΔΕ».

Για το βίντεο ξυλοδαρμού του Μάγγου ανέφερε: «Πιστεύετε ότι θα μείνει έτσι το βίντεο που δείχνει ότι ξυλοκοπείται ο Μάγγος; Όχι. Ερευνάται το περιστατικό. Δε θα μείνει έτσι».

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε στον 27χρονο νεκρό ως «βλαστό»:

«Εδώ χάθηκε ένα παιδί 26 ετών. Ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για όλους μας και κυρίως για τους γονείς του. Ας δείξουμε σεβασμό. Επιχείρησαν να πούνε ότι ο θάνατός του συνδέεται με την αστυνομική βία που δέχθηκε πριν ένα μήνα. Είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να πούμε από τι πέθανε. Τι θα γίνει σήμερα λοιπόν. Θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση παρουσία εισαγγελέα κι εκεί θα βγει το συμπέρασμα».

Με πληροφορίες από topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...