19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νάιτζελ Φάρατζ: «Υπάρχει ένα νέο τείχος του Βερολίνου και ονομάζεται ευρώ» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ του βρετανικού UKIP στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο και η επίθεση προς στον Έλληνα πρωθυπουργό

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ, λέγοντας πως το ευρώ “είναι ζουρλομανδύας λιτότητας”.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, χαρακτήρισε “γενναία την απόφαση της Ελλάδας” για δημοψήφισμα και, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε “να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ με το κεφάλι ψηλά”.

Ο αρχηγός του UKIP υποστήριξε ότι “υπάρχει μία ασυμβίβαστη πολιτισμική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, μεταξύ του Βορρά και του Νότου”.

“Το ευρωπαϊκό σχέδιο αρχίζει να πεθαίνει”, διαπίστωσε ο Φάρατζ, “υπάρχει καινούριο Τείχος του Βερολίνου και λέγεται ευρώ”.

“Θα ήταν τρέλα, κύριε, να συνεχίσετε σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα στάθηκε πολύ γενναία, και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σας δώσουν τίποτε παραπάνω” συνέχισε ο αρχηγός του UKIP και κατέληξε: “ειλικρινά, εάν έχετε το κουράγιο, πρέπει να βγάλετε τον ελληνικό λαό από την Ευρωζώνη με το κεφάλι ψηλά”.

«Αν έχετε το κουράγιο θα πρέπει να αφήσετε τον ελληνικό λαό εκτός ευρωζώνης και να φύγετε με το κεφάλι ψηλά, να πάτε πίσω στη δική σας δημοκρατία» είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Φάρατζ έκανε λόγο για «αγεφύρωτη διαφορά» μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και για ένα «χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη».

«Το ευρωπαϊκό όραμα σιγά σιγά πεθαίνει. Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λειτουργεί. Η Μεσόγειος τώρα είναι σε ένα λάθος νόμισμα», ανέφερε και συνέχισε:

«Υπάρχει ένα νέο τείχος του Βερολίνου και ονομάζεται ευρώ».

«Κύριε Τσίπρα η δική σας χώρα ποτέ δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της Ευρωζώνης αλλά στην πολιτική υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα. Εσείς ήσασταν γενναίος διεξαγάγατε αυτό το δημοψήφισμα ενώ οι νταήδες των Βρυξελλών σας έλεγαν το αντίθετο» υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Αν σας δώσουν παραπάνω τότε θα πρέπει να δώσουν και σε άλλα μέλη της Ευρωζώνης άρα αν έχετε το κουράγιο θα πρέπει να αφήσετε τον ελληνικό λαό εκτός ευρωζώνης και να φύγετε με το κεφάλι ψηλά, να πάτε πίσω στη δική σας δημοκρατία».

«Θα πρέπει να δώσετε στους ανθρώπους σας την ελπίδα που επιθυμούν. Οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι αλλά με ένα υποτιμημένο νόμισμα και με τους φίλους της Ελλάδας ανά τον κόσμο θα ανακάμψετε», κατέληξε.

 

"google ad"

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...