16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νέα αμερικανική παρέμβαση για συμβιβασμό Ελλάδας – Ευρώπης

Ημερομηνία:

Με την αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση σε επίπεδο υπουργών οικονομικών, να έχει ξεκινήσει, οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν εκ νέου προτρέποντας σε αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους είχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, την Πέμπτη, για το ελληνικό ζήτημα.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε στην Wall Street Journal, πως ασκήθηκαν πιέσεις σε Ευρώπη και Αθήνα προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία, ενώ απευθύνθηκαν και προειδοποιήσεις έναντι μίας «επανόδου της αβεβαιότητας» στην ευρωζώνη σε περίπτωση αποτυχίας.

«Είναι σημαντικό για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία να επιτευχθεί μία συμφωνία» ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος και προσέθεσε ότι για να γίνει αυτό, οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν σε αμοιβαίους «συμβιβασμούς».

«Εάν οι συνομιλίες αποτύχουν, η Ελλάδα θα αισθανθεί αμέσως τις οικονομικές επιπτώσεις και η ευρωζώνη θα βιώσει την επάνοδο της αβεβαιότητας, όπως επίσης και η οικονομία στο σύνολό της» προσέθεσε ο ίδιος.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...