16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα αύξηση με 60 επιπλέον κρούσματα σήμερα – Τα 40 εισαγόμενα

Ημερομηνία:

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε συνολικά 60 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Εκτόξευση παρουσιάζει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί 110 κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 60 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 3.732, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

Ακόμη, 962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, εννέα άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 58 έτη.

Τρεις εξ αυτών (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ τo 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στα ευχάριστα νέα, 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, οι νεκροί από την πανδημία στην Ελλάδα ανέρχονται σε 193, ενώ οι 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται πως χτες, καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα της COVID-19, τα 24 εκ των οποίων ήταν εισαγόμενα.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Νέα μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, ύστερα από τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6:00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθώς κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Πριν την ανακοίνωση των μέτρων, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης».

"google ad"

«Υπαγορεύει ταυτόχρονα πρόσθετα μέτρα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα.

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας».

29 εισαγόμενα κρούσματα στον Προμαχώνα

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι 29 τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό έπειτα από τεστ που πραγματοποιήθηκαν στον Προμαχώνα.

Τα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν αφότου βγήκαν θετικά τα τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες.

Οι τουρίστες που βγήκαν θετικοί φέρεται να προέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ