16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νέα διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα – Αύριο βγαίνει από τη φυλακή

Ημερομηνία:

Νέα άδεια εξόδου από τις φυλακές ενέκρινε το Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένο σε 16 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Με την απόφαση του Συμβουλίου, ο βαρυποινίτης έχει δυνατότητα να εξέλθει, αύριο το πρωί στις 9, από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και θα πρέπει να επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Πριν από δύο μήνες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έλαβε την πρώτη άδεια εξόδου, με απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο από τους συγγενείς θυμάτων όσο και από Αρχές χωρών, των οποίων υπήκοοι έπεσαν θύματα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνη ήταν η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, το διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο βαρυποινίτης θα βγει το πρωί της Παρασκευής στις 9.00 και θα πρέπει να επιστρέψει την Κυριακή στις 9.00. Το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδειας εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτησης χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις. Για τη χορήγηση στης άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...