17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Νέα επίθεση Βελόπουλου στον Σωτήρη Τσιόδρα: Η κυβέρνηση επικοινωνιακά τον θεοποίησε

Ημερομηνία:

Επιθέσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση για τη σφοδρότητα τους, αλλά και αντιδράσεις από άλλα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, έως και από τον Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα.

Στη σημερινή του ομιλία -που έγινε με την ευκαιρία συζήτησης για νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης- ο κ. Κυρ. Βελόπουλος σημειώνοντας αρχικά ότι τόσο ο κ. Τσιόρδας όσο και ο κ. Σύψας του είναι “συμπαθείς”, συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει “προσωπικά” μαζί τους, για να σημειώσει αμέσως μετά ότι λαμβάνουν χρήματα μέσω προγραμμάτων στα οποία είναι υπεύθυνοι από φαρμακευτικές εταιρείες.

Όσα ελέχθησαν είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Βελόπουλου:

“Δεν λέω ότι είναι παράνομο. Λέω όμως πόσο ηθικό είναι αυτός που ενημερώνει τον ελληνικό λαό για τα εμβόλια και τα φάρμακα να τα παίρνει και από φαρμακευτικές εταιρείες; Δεν λέω ότι είναι παράνομο, επαναλαμβάνω. Λέω πόσο είναι ηθικό”; Τότε, και στην παρέμβαση του κ. Δ.Σταμενίτη “να μην κάνουμε δηλαδή εμβόλια” ο πρόεδρος της Ελ.Λύσης είπε: “Δεν είπα αυτό εγώ, κύριε. Δεν είπα εγώ αυτό. Και αν με υποχρεώσετε, δεν θα το κάνω εγώ. Έχετε κανένα πρόβλημα; Εγώ δεν θέλω να κάνω εμβόλιο. Θα με υποχρεώσετε να κάνω εμβόλιο; Πήραν δύο άνθρωποι 1.300.000 ευρώ και τι τους πειράζει; Φίλοι τους είναι και τα λένε καλά στις τηλεοράσεις και τους βολεύει” τόνισε σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Είχε προηγηθεί άλλη επίθεση, στις 8/5: “Δυστυχώς για σας, για τη ΝΔ, ο Τσιόδρας είναι ο Ίκαρος. Τον κάψατε με τη δημοσιότητα. Τον επιστήμονα αυτόν, που τον συμπαθούμε και εκτιμούμε όλοι, τον κάψατε από την υπερβολική δημοσιότητα. Έβγαινε κι έλεγε άλλα αντ’ άλλων. Παίρνει και αυτός λεφτά από το πανεπιστήμιο για εργασίες σε φαρμακοβιομηχανίες, 150.000 ευρώ, 120.000 ευρώ, 50.000 ευρώ. Οι καθηγητές μας. Αυτοί που πιέζουν σήμερα τον Έλληνα να κλειστεί στο σπίτι του. Αυτοί που έκλεισαν την οικονομία της χώρας μας παίρνουν λεφτά από φαρμακοβιομηχανίες”.

Στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής του κόμματος Αντ. Μυλωνάκης χαρακτήρισε απαξιωτικά “ιερό τοτέμ της ΝΔ” τον κ. Τσιόδρα, συντηρώντας το σε βάρος του καθηγητή κλίμα που καλλιεργεί ο αρχηγός του.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, ο κ. Βελόπουλος χρησιμοποιούσε τον όρο “ιερή αγελάδα” για τον ίδιο λόγο. Οι έντονοι διάλογοι στην αίοθουσα της Ολομέλειας είναι χαρακτηριστικοί:

Βελόπουλος: “Η κυβέρνηση επικοινωνιακά θεοποίησε τον Τσιόδρα. Θα καταθέσω για τα Πρακτικά ποιες είναι οι σχέσεις των κορυφαίων καθηγητών με εταιρείες φαρμακευτικές, γιατί εκεί δεν μιλάτε. Δεν μιλάτε”.

Δ. Σταμενίτης: Ντροπή.

Βελόπουλος: Ντροπή; Δεν κατάλαβα, γιατί ντροπή; Εμένα με εξέλεξαν. Αυτόν το φύτευσες εσύ! Τον φύτευσες εσύ! Το κατάλαβες; Το κόμμα σου! Τον φυτεύσατε εσείς τον κ. Τσιόδρα!

Με αφορμή αυτό το τελευταίο, ο πρόεδρος της Βουλής, σχολίασε: “Έχετε ξεφύγει. Επιτρέψτε μου ένα λεπτό… Επιτρέψτε μου, ότι όταν λέτε πως ο κ. Τσιόδρας, που απολάβει πανελλήνιας εκτίμησης, φυτεύτηκε…

Βελόπουλος: Άποψή σας!

Τασούλας: …είναι σα να πηγαίνετε γυρεύοντας. Δεν φυτεύτηκε κανείς!

Βελόπουλος: Δεν το παίρνω πίσω! Επιμένω! Θα πειράζω την «ιερή αγελάδα» και τον «ιερό Βούδα» οποιουδήποτε, αν ενοχλεί τον ελληνικό λαό. Και ο κ. Τσιόδρας, τον οποίο σέβομαι και διορίστηκε -αφού σας ενοχλεί η λέξη «φυτεύτηκε»- έλεγε άλλα πριν από είκοσι ημέρες και άλλα λέει τώρα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...