19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νέα επιστολή Βουλγαράκη για τη σίτηση και στέγαση των φοιτητών

Ημερομηνία:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Απόστολος Βουλγαράκης τη Δευτέρα 4 Μάρτη επιστολή στους αρμόδιους  Υπουργούς με αφορμή το τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλη την χώρα, με την οποία υπενθυμίζει τα σχετικά έγγραφα  που έχει ήδη αποστείλει αναφορικά με την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων  που βρίσκονται στο Νομό, προκειμένου να καλύψουν  επιτακτικές ανάγκες σίτισης και στέγασης Φοιτητών του ΤΕΙ Χανίων.Σχετικά με το τραγικό γεγονός που συνέβη στην Λάρισα, με θύματα τους πέντε φοιτητές μας, δύο εκ των οποίων Χανιώτες, δήλωσε ότι  « Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σάββα Παπαδόπουλου καθώς και στις υπόλοιπες οικογένειες των άτυχων νέων. Εύχομαι καλή ανάρρωση στα παιδιά που κατάφεραν να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να επανέλθω, για πολλοστή φορά, και να απευθύνω παράκληση πια, στα Αρμόδια Υπουργεία, από τα οποία με επιστολές μου, κατά το προηγούμενο έτος, ζητούσα να αξιοποιηθούν  τμήματα    τουλάχιστον των δημοσίων κτιρίων που  δεν χρησιμοποιούνται  για τη στέγαση και τη σίτιση  των φοιτητών του ΤΕΙ Χανίων, καθώς, όπως ενημερώθηκα, τηλεφωνικά για το Πολυτεχνείο Κρήτης δόθηκε ή θα δοθεί λύση. Είχα τονίσει τότε ότι δεν μπορεί οι καθηγητές των ΤΕΙ με  έρανο να πληρώνουν το ενοίκιο των φοιτητών τους, και το κράτος να κρατά κλειστούς χώρους 100% ολοκληρωμένους. Δεν μπορεί τα Υπουργεία να θεωρούν «προσωπική τους ιδιοκτησία» τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις και να μην τις παραδίδουν σε χρήση στους πολίτες. Η ιδιοκτησιακή αντίληψή τους είχε πιθανόν έννοια  μια άλλη εποχή. Αυτή η εποχή πέρασε ανεπίστρεπτη, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, με εξαίρεση ίσως, την ατελείωτη και αδιόρθωτη γραφειοκρατία.

Πιστεύω ότι οι φοιτητές μας σε χώρους εξοπλισμένους πλήρως θα είναι τουλάχιστον προστατευμένοι. Τα Υπουργεία πρέπει να πάρουν τις ορθές αποφάσεις. Η ΠΕ Χανίων δεν διεκδικεί χώρους για ιδία χρήση. Ζητά επίμονα να αξιοποιηθεί η υποδομή των Χανίων σε όφελος των δομών του τόπου μας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...