20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Νέα καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους Χανιώτες

Ημερομηνία:

Ανακοινώσεις για το θέμα των διώξεων έδωσαν στη δημοσιότητα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ (μ-λ) και καλούν σε συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση πορεία ενάντια στην «βιομηχανία διώξεων» που έχει στήσει η κυβέρνηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.

ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του για το συγκεκριμένο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, αναφέρει:

Η στρατηγική των Μνημονίων, αν και ξεκινά από τα κοινωνικά δικαιώματα, δεν μπορεί παρά να προσβάλει και τα άμεσα πολιτικά ή τα ατομικά  δικαιώματα που συνδέονται με την άσκηση πολιτικής δράσης. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους  παίρνουν το πάνω χέρι επί των μηχανισμών της συναίνεσης ή του απλού ελέγχου και πειθάρχησης.

Η απεργία, η οργάνωση και η διαδήλωση γίνονται τα πρώτα θύματα της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης στρατηγικής.  Μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, η άσκηση  βασανιστηρίων στους κρατούμενους στην ΓΑΔΑ, και οι μαζικές διώξεις στη πόλη μας είναι όψεις αυτού του σκηνικού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων

Ανακοίνωξε εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων στην οποία σημείωνει

Είναι φανερό πως η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων συνοδεύεται από όξυνση της κρατικής καταστολής: μαζί με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τη συγκάλυψη των σκανδάλων έρχεται η ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική. Η μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε κινητοποίηση που ξεσπά, οι συλλήψεις συνδικαλιστών και φοιτητών, η καταπάτηση του ασύλου, η εκκένωση αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και η ποινικοποίηση εργατικών και κοινωνικών αγώνων είναι τα μοναδικά «όπλα» της τρικομματικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την οργή του αγωνιζόμενου λαού.   Έτσι βλέπουμε πανελλαδικά  εκατοντάδες συλλήψεις όσων τολμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καπιταλιστική λαίλαπα.

Στα Χανιά  ασκήθηκαν  αναδρομικά διώξεις  σε 9 άτομα, για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην  48ωρη γενική απεργία της  10-11 Φλεβάρη, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων. Διώξεις επίσης ασκήθηκαν και σε 3 διαδηλωτές  που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου και πρόσφατα ¨ενημερώθηκαν¨ για τις διώξεις τους άλλοι 11 αγωνιστές για τις κινητοποιήσεις της 28η Οκτωβρίου του 2011!. Οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές και αποτελούν ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και του φρονήματος.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η νέα τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ψήφισε στο Μνημόνιο 3 διάταξη, σύμφωνα με την οποία για όσους δημόσιους υπαλλήλους ΕΚΚΡΕΜΕΙ πειθαρχική δίωξη, τίθενται σε αυτοδίκαιη(!) αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Καταργείται και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου!

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική κίνηση που σε γενικό επίπεδο επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριοποίηση, τις μορφές του αγώνα (κατάληψη κτιρίων και μετατροπή τους σε κέντρα αγώνα), αλλά και να τρομοκρατήσει ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια, τα οποία επιλέγουν τον δρόμο της αντίστασης στην βαρβαρότητα.

ΚΚΕ (μ-λ)

Και το ΚΚΕ (μ-λ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

Η κ.ο. Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τον κλιμακούμενο εκφασισμό της δημόσιας ζωής που αποτελεί πλέον κεντρική επιλογή του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης προκειμένου να βυθίσει ακόμη πιο βαθειά το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

"google ad"

Τα φαινόμενα κρατικής βίας, τρομοκρατίας και καταστολής των λαϊκών αγώνων είναι πλέον καθημερινά και ολοένα πιο προκλητικά. Σ’ ένα τέτοιο πολιτικό πλαίσιο καλούνται σε ανάκριση 15 αγωνιστές της πόλης μας για τη συμμετοχή τους σε μαζικές κινητοποιήσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια ενάντια στα μνημόνια.

Οι αγώνες του λαού για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου του είναι δίκαιοι, αναγκαίοι και δε ποινικοποιούνται.

Ν’ απαιτήσουμε την άμεση άρση των κατηγοριών απ’ όλους τους αγωνιστές του μαζικού κινήματος της πόλης μας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ