20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Νέα παρέμβαση της Κομισιόν για το καλώδιο της Κρήτης

Ημερομηνία:

Σε νέα παρέμβαση προχωρά η Κομισιόν σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, μετά την απόφαση της ΡΑΕ να αναθέσει στον ΑΔΜΗΕ τη δημιουργία ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού (Αριάδνη Interconnection) που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η αρμόδια για τα έργα κοινού ενδιαφέροντος γενική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει καλέσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, άγνωστο ποιά μέρα, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, τα Υπουργεία Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, τις Ρυθμιστικές Αρχές Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τον Βέλγο Διαχειριστή Elia στον οποίον έχει ανατεθεί ρόλος διαμεσολαβητή.

Στόχος της σύσκεψης είναι να διερευνηθεί κατά πόσον μπορεί, και υπό ποιες προϋποθέσεις, να παραμείνει το έργο στο πλαίσιο του ευρύτερου PCI που έχει σχεδιαστεί να συνδέσει Αττική – Κρήτη – Κύπρο – Ισραήλ και του οποίου promoter είναι η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία του Euroasia Interconnector.

Σύμφωνα πάντως με όσα δηλώνουν κύκλοι του ΥΠΕΝ μιλώντας στο energypress, η απόφαση της ΡΑΕ για ανάθεση στην Αριάδνη Interconnection δεν παρεκκλίνει από όσα είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στον ΑΔΜΗΕ και τον Euroasia Interconnector στο υπογεγραμμένο μεταξύ των δύο πλευρών MOU, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θεμελιώθηκε το έργο PCI.

«Ο Euroasia Interconnector έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει κανονικά στη διασύνδεση της Αττικής με την Κρήτη, με τους συμφωνημένους όρους και με τα δικαιώματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή του. Συνεπώς δεν προκύπτει κάποιο μείζον ζήτημα από την απόφαση της ΡΑΕ, απλά επισπεύδονται οι διαδικασίες» υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι η προεργασία σε επίπεδο μελετητικό και αδειοδοτικό προχωρά κανονικά από τον ΑΔΜΗΕ για να είναι εφικτή η ολοκλήρωση του έργου το 2022.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Καλάθι του Νονού» από τις 22 Απριλίου

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το παρατηρητήριο τιμών...

Π.Πολάκης: Καταγγέλλει έλλειψη φαρμάκου και ζητά μέτρα από το υπουργείο Υγείας

Στην έλλειψη του φαρμάκου URSOFALK εδώ και περισσότερο από...