18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Νέα παραίτηση στο ΚΙΝ.ΑΛ – Μετατρεπόμαστε σε κόμμα – μουσείο για υπερήλικες θαυμαστές του Ανδρέα, της Μελίνας και του Γεννηματά

Ημερομηνία:

Παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του «Κινήματος Αλλαγής» ο Νικηφόρος Παπανικόλας, εκφράζοντας τις έντονες διαφωνίες του για την προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία του Κινήματος, τον τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων και τη μετεκλογική προοπτική του κόμματος.

Ο κ. Παπανικόλας υπέβαλε την παραίτησή του το περασμένο Σαββάτο, 13 Ιουλίου, σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Νότιας Δωδεκανήσου, κατά τη διάρκεια της οποίας επικράτησε βαρύ κλίμα και εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για την πορεία του Κινήματος. Εκτός του κ. Παπανικόλα, την παραίτησή του υπέβαλε, για τους ίδιους λόγους, και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημήτρης Ζαννετούλης.

Σε επιστολή που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο κ. Παπανικόλας εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η μη αξιοποίηση της νέας γενιάς του Κινήματος μαζί με τον απαρχαιωμένο πολιτικό λόγο που εκφράζεται από κοινοβουλευτικούς με δεκαετίες προϋπηρεσίας θα ωθήσει τα νέα στελέχη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και θα μετατρέψει αργά ή γρήγορα το δικό μας κόμμα σε μουσείο που βασίζει την εκλογική του επιρροή σε υπερήλικες θαυμαστές του Ανδρέα, της Μελίνας και του Γεννηματά χωρίς καμία περαιτέρω προοπτική».

Όπως σημειώνει ο ίδιος στην επιστολή του, μία χαραμάδα ελπίδας «θα αποτελούσε η αλλαγή ηγεσίας και ταυτόχρονη παράδοση της σκυτάλης στα νέα πρόσωπα της παράταξης σε όλα τα επίπεδα ή εναλλακτικά η επαναφορά στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ