15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέα Σμύρνη: «Παράνομο και επικίνδυνο το μεταλλικό γκλομπ του αστυνομικού»

Ημερομηνία:

Αμήχανη η ηγεσία της Αστυνομίας διερευνά το κατά πόσο οι επικεφαλής της ΓΑΔΑ έχουν τον έλεγχο των αστυνομικών που πραγματοποιούν επιχειρήσεις.

Όχι απλά παράνομο, αλλά επικίνδυνο για πρόκληση σοβαρών τραυμάτων, ακόμη και θανάτου, χαρακτηρίζουν στελέχη της Αστυνομίας το πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. κατά πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Πέραν του ότι δεν προβλέπεται στον υπηρεσιακό εξοπλισμό, είναι και παράνομο ως αντικείμενο. Εμπίπτει στον Νόμο περί παράνομης οπλοφορίας και απαγορεύεται η κατοχή του και από αστυνομικούς και από πολίτες» ανέφερε επί λέξει παλιός και έμπειρος αξιωματικός στο Sputnik.

Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που προφανώς θα ερευνηθεί κατά την εισαγγελική διερεύνηση των όσων συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, που διατάχθηκε σήμερα το πρωί και ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη. Παράλληλα βέβαια θα καταθέσουν πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και ήδη έχουν μιλήσει επώνυμα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το γεγονός της κατοχής και της χρήσης παράνομου εξοπλισμού, μαζί με τις ακραίες και βίαιες αντιδράσεις αστυνομικών, όπως αυτές που καταγράφηκαν χθες, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη, αφού πλέον τίθεται θέμα ελέγχου και διαχείρισης τους από τους ανώτερους αξιωματικούς που δίνουν τις εντολές και συντονίζουν την κάθε δράση τους από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Παράλληλα, άλλα στελέχη της Αστυνομίας επαναφέρουν τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν κατά την πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών που στελέχωσαν την ΔΙ.ΑΣ. και τη ΔΡΑΣΗ, και οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ελάχιστα, χωρίς, όπως λένε τα στελέχη αυτά, να αποκτήσουν αστυνομική συνείδηση της αποστολής τους και επαγγελματισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ