17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νέα στοιχεία για τον δίγαμο γιατρό – Επί μία δεκαετία ο καρδιολόγος προσποιούνταν τον πράκτορα της EYΠ και οπλοφορούσε για να διατηρεί τις παράλληλες σχέσεις

Ημερομηνία:

Επί μία δεκαετία ο καρδιολόγος προσποιούνταν τον πράκτορα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προκειμένου να μοιράζει τη ζωή του μεταξύ της οικογένειάς του και της ερωμένης του, την οποία παντρεύτηκε με γάμο-μαϊμού το 2014 στη Χαλκίδα.

Η σχέση του με τη νεαρή ερωμένη του, η οποία είναι κι εκείνη γιατρός σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, χρονολογείται από το 2008. Σύμφωνα με πρόσωπα από το περιβάλλον του καρδιολόγου, η γνωριμία τους ήταν αυτό που λένε «έρωτας με την πρώτη ματιά».

Ωστόσο η νεαρή συνάδελφός του και έπειτα σύντροφός του επί δέκα έτη δεν ήξερε ότι ο άνδρας που είχε δίπλα της ήταν όχι μόνο παντρεμένος, αλλά είχε αποκτήσει και δύο παιδιά με τη νόμιμη σύζυγό του.

Για να είμαστε ακριβείς, δεν της το ανέφερε ποτέ, ούτε όμως εκείνη μπήκε στη διαδικασία να ψάξει και να μάθει, καθώς ήταν συνεπαρμένη από τη γοητευτική προσωπικότητα ενός άνδρα με κύρος αλλά και ιδιαίτερο ταλέντο στον χειρισμό προσώπων και καταστάσεων. Το μόνο που της είχε πει ήταν ότι είχε κάνει έναν προηγούμενο γάμο, στον οποίο δεν περνούσε καλά, με αποτέλεσμα να χωρίσει.

Διαζευγμένη -στ’ αλήθεια όμως- ήταν η ερωμένη του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συμπληρώσει η ίδια στην ψεύτικη, όπως αποδείχτηκε, δήλωση τέλεσης πολιτικού γάμου με ημερομηνία 12 Ιουνίου 2014, καταχωρημένη στα αρχεία του Δήμου Χαλκιδαίων. Ο γιατρός προκειμένου να χωρέσει τις δύο παράλληλες ζωές του σε μια απαιτητική καθημερινότητα, όντας διευθυντής καρδιολογικής κλινικής σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, σκαρφίστηκε μια απίθανη ιδέα βγαλμένη από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Προσποιήθηκε ότι είναι πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ώστε να έχει τη δυνατότητα να εξαφανίζεται από προσώπου γης, όποτε το απαιτούσαν οι περιστάσεις, δηλαδή όταν έπρεπε να υποδυθεί τον πραγματικό του ρόλο, αυτόν του οικογενειάρχη.

Μάλιστα αυτό φρόντισε να αποκαλύψει εξαρχής στην ερωμένη του, ώστε εκείνη να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο καρδιολόγος σύντροφός της δεν θα μπορεί να βρίσκεται μαζί της σε καθημερινή βάση και πως θα υπήρχαν τακτικά χρονικά διαστήματα όπου εκείνος θα απουσίαζε επειδή τάχα θα τον έστελνε η ΕΥΠ σε αποστολές κατασκοπείας, το οποίο σήμαινε ότι θα έπρεπε να έχει κλειστό το κινητό του τηλέφωνο ή στην καλύτερη να μην απαντήσει σε καμία εισερχόμενη κλήση ή μήνυμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι επί τέσσερα χρόνια μετά την ημερομηνία τέλεσης του γάμου του το ζευγάρι δεν υπέβαλε κοινή φορολογική δήλωση διότι ο καρδιολόγος-«πράκτορας» της ΕΥΠ δεν έπρεπε να εμφανίζεται ως παντρεμένος για λόγους ασφάλειας. Τουλάχιστον, έτσι της είχε πει. Ο καρδιολόγος, δε, είχε πει το ίδιο και στη νόμιμη γυναίκα του, δηλαδή ότι ήταν πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών ώστε να έχει άνεση κινήσεων.

«Σήμερα δεν θα κοιμηθώ σπίτι γιατί με κάλεσαν σε μυστική αποστολή», ήταν η συνήθης δικαιολογία του. Το σπίτι στο οποίο κατοικούσε με την ερωμένη και μετέπειτα σύντροφό του είναι ιδιοκτησίας του και βρίσκεται στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, ενώ αυτό στο οποίο διαμένει με την πραγματική σύζυγό του, επίσης γιατρό, και τις δύο κόρες τους είναι στα νότια προάστια. Να σημειωθεί ότι ο γιατρός έχει παντρευτεί νόμιμα δύο φορές και από τον πρώτο του γάμο έχει έναν γιο 27 χρόνων. Σύμφωνα με μαρτυρίες από το επαγγελματικό του περιβάλλον, ο καρδιολόγος φέρεται να οπλοφορούσε, ενώ αρκετοί τον είχαν δει να έχει πάνω του όπλο, χωρίς όμως να είναι σίγουροι αν ήταν ψεύτικο ή αληθινό. Μάλιστα ο ίδιος, ως «πράκτορας» που ήταν, έλεγε ότι διέθετε σύστημα που καταγράφει συνομιλίες, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας ακόμη και στον χώρο εργασίας του. «Εβγαζε το όπλο και το ακουμπούσε στο τραπέζι των συνεδριάσεων», λένε στο «ΘΕΜΑ» συνάδελφοί του.

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το σχέδιο του γιατρού δούλευε ρολόι επί δέκα συνεχόμενα χρόνια. Οταν εκείνος εξαφανιζόταν, η σύντροφός του κοιμόταν ήσυχη. Είχε πιστέψει ότι εκείνος ήταν σε αποστολή, ενώ στην πραγματικότητα ήταν με την οικογένειά του, όχι στην Κρήτη, όπως αρχικά είχε γραφτεί, αλλά στην Αθήνα, και μάλιστα σε σχετικά κοντινή απόσταση από το διαμέρισμά τους. Από τη μια, ο καρδιολόγος επικαλούνταν φόρτο εργασίας στην κλινική που διηύθυνε ξεκλέβοντας, υποτίθεται, χρόνο για να βρίσκονται μαζί, από την άλλη προσποιούνταν ότι ήταν «πράκτορας» των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας για να είναι μαζί με την πραγματική γυναίκα του και τις δύο κόρες τους, τις οποίες έβλεπε τα Σαββατοκύριακα αλλά και κάποιες καθημερινές. Το πανούργο σχέδιό του δούλευε μια χαρά, τα χρόνια όμως περνούσαν και η σύντροφός του κάποια στιγμή άρχισε να του ζητά να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Είχαν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από τότε που ξεκίνησαν να βγαίνουν. Ο γιατρός βλέποντας ότι τα περιθώρια στένευαν έπρεπε να πάρει μια απόφαση: σκαρφίστηκε ένα δεύτερο σχέδιο, αφού δεν ήθελε να αποχωριστεί την οικογένειά του, ούτε όμως να χάσει και την ερωμένη του. Της υποσχέθηκε λοιπόν ότι θα την παντρευτεί, με κουμπάρο έναν φίλο του καρδιολόγο από τη Χαλκίδα. Γι’ αυτό και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Χαλκίδας πριν από τέσσερα καλοκαίρια.

Ο γάμος 

Συγκεκριμένα, ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου του 2014, επί δημαρχίας Θανάση Ζεμπίλη, σε αίθουσα του δημαρχείου. Υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται το ζευγάρι και οι κουμπάροι τους, που είναι γνωστοί Χαλκιδαίοι. Πουθενά όμως δεν φαίνεται κάποιος άνθρωπος του δήμου, ούτε φυσικά εκείνος που τέλεσε τον γάμο. Μάλιστα, η νύφη εξεπλάγη όταν μπήκε στην αίθουσα του δημαρχείου, διότι απλούστατα από τη διακόσμησή της και μόνο καταλάβαινες ότι εκεί δεν τελούνταν γάμοι. «Καλά, παιδιά, πού με φέρατε να παντρευτώ;» είπε στον σύζυγο και τον κουμπάρο φίλο του.

«Ηταν η αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν τα δημοτικά συμβούλια», εξηγεί στο «ΘΕΜΑ» ο νυν δήμαρχος Χαλκιδαίων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος κίνησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και συνεργάζεται με τις Αρχές προκειμένου να εξακριβωθεί πώς πραγματοποιήθηκε ο ψεύτικος γάμος.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη 

Πριν από πέντε μήνες το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει έπειτα από επιθυμία της εξαπατημένης συντρόφου του γιατρού, όχι επειδή κατάφερε με κάποιον τρόπο να αποκαλύψει τη διπλή ζωή του, αλλά επειδή η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και υπήρχαν αρκετά προβλήματα μεταξύ τους. Γι’ αυτό η ίδια επισκέφτηκε το δημαρχείο της Χαλκίδας πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να πάρει στα χέρια της όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για το διαζύγιο, το οποίο είχαν αποφασίσει κοινή συναινέσει με τον καρδιολόγο σύντροφό της. Παίρνοντας όμως στα χέρια τους οι υπάλληλοι του Δήμου το έγγραφο του γάμου, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς αυτό έδειχνε να έχει πλαστογραφηθεί. Προχωρώντας δε σε περαιτέρω έρευνα στα αρχεία όπου φυλάσσονται τα έγγραφα για τους πολιτικούς γάμους που είχαν τελεστεί εκείνη την περίοδο διαπίστωσαν ότι ο γάμος αυτός δεν έγινε ποτέ. Ηταν λογικό η σύντροφός του να υποστεί σοκ ζητώντας αμέσως εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί, με τους υπαλλήλους του δημαρχείου να μην ξέρουν τι να της πουν. Γι’ αυτό και επέστρεψε με τη δικηγόρο της προκειμένου να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Στην ερώτηση αν το ζευγάρι προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον γάμο, ο νυν δήμαρχος αναφέρει ότι κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα αρχεία διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν κατατεθεί πιστοποιητικά αγαμίας, μόνο μια ψεύτικη δήλωση τέλεσης πολιτικού γάμου με την πλαστογραφημένη υπογραφή ενός αντιδημάρχου, του κ. Βασίλειου Γουρνή, ο οποίος μόλις διαπίστωσε την πλαστογραφία υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «η υπογραφή που έχει τεθεί στη θέση του αντιδημάρχου δεν είναι δική μου αλλά αποτελεί προϊόν πλαστογραφίας».

"google ad"

Ο κ. Παγώνης προσθέτει δε ότι «ο ένας μάρτυρας που εμφανίζεται στη δήλωση έχει διαφορετικό όνομα απ’ αυτόν που φέρεται να την έχει υπογράψει».

Ο Δήμος Χαλκιδαίων έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος άνοιξε το δημαρχείο τη συγκεκριμένη μέρα, ποιος έκανε την πλαστογραφία και ποιοι ήταν εκείνοι που έστησαν την απίστευτη κομπίνα. Ολα τα απαιτούμενα στοιχεία έχουν ήδη σταλεί στο Τμήμα Ασφάλειας στη Χαλκίδα και στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πάντως, από το περιβάλλον του γιατρού διαρρέεται ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα και στόχο έχουν να πλήξουν τον ίδιο προσωπικά, γι’ αυτό και καταφεύγει στη Δικαιοσύνη. Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Ο διορισμός της «συζύγου» και η… πονηρή παρουσία του γιου του στο εξεταστήριο 

«Καλός γιατρός», «κυκλοθυμικός», «ιδιόρρυθμος», «αψύς», «με καλό χέρι στις εξετάσεις», «ψυχή του τμήματος», «εξωστρεφής», «κοινωνικός», «υποστηρικτικός με τη σύζυγό του»: με αυτά τα λόγια περιγράφουν τον 58χρονο αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας, γιατρό της πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν», τα τελευταία χρόνια και με μακρά θητεία προηγουμένως στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», συνάδελφοί του από τον νοσοκομειακό χώρο.

Η είδηση του περίφημου γάμου-μαϊμού στο δημαρχείο της Χαλκίδας το 2014 με τη συναδέλφό του καρδιολόγο εξέπληξε όλους όσοι συνεργάζονταν μαζί του στα δύο νοσοκομεία. Ηταν γνωστό σε όλους ότι έχει παιδιά για τα οποία μιλούσε με περηφάνια, ενώ ήταν γενικά φειδωλός στις αφηγήσεις για την προσωπική του ζωή.

Η πορεία του καρδιολόγου με εξειδίκευση στην Ηλεκτροφυσιολογία μετρά αρκετά χρόνια στο ΕΣΥ και στο «Γ. Γεννηματάς». Στο νοσοκομείο αυτό γνώρισε και τη «γυναίκα» του, μια ειδικευόμενη γιατρό του Καρδιολογικού Τμήματος, με την οποία μάλιστα συμπορεύτηκε επαγγελματικά και μετά το τέλος της ειδικότητάς της. Συγκεκριμένα, όταν εκείνη ολοκλήρωσε την πενταετή ειδίκευσή της στο νοσοκομείο ακολούθησε τον σύντροφό της αναπληρωτή καθηγητή στην πανεπιστημιακή κλινική του «Αττικόν», όπου εκείνος βρισκόταν από το 2014. Οι δημοσιεύσεις (κλινικές μελέτες) στην επιστημονική βάση δεδομένων pub med στις οποίες εμφανίζεται το όνομα της 43χρονης καρδιολόγου είναι δεκάδες – στις περισσότερες εξ αυτών συμμετέχει στην ερευνητική διαδικασία μαζί με τον σύντροφο και κατόπιν φερόμενο ως σύζυγό της.

Το 2016 ο αναπληρωτής καθηγητής αναλαμβάνει τη μία εκ των δύο θέσεων γιατρών – εμφυτευτών βηματοδοτών και απινιδωτών στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Με απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναγνωρίζεται το Ευγενίδειο ως Κέντρο Εμφύτευσης και ορίζονται δύο γιατροί για τη λειτουργία του – ένας εξ αυτών είναι ο 58χρονος γιατρός του «Γ. Γεννηματάς» και του «Αττικόν». Εναν χρόνο αργότερα διορίζεται στο ΕΣΥ και η καρδιολόγος, και μάλιστα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου είχε ειδικευτεί, με τις κακές γλώσσες να αναφέρουν ότι η προκήρυξη της θέσης έγινε στην καρδιά του θέρους και ότι συμμετείχε μόνο εκείνη. Πλέον, η 43χρονη είναι γιατρός της Καρδιολογικής κλινικής του «Γ. Γεννηματάς» με τον βαθμό της επιμελήτριας Β’.

Στο ίδιο νοσοκομείο, όμως, ήταν συχνές και οι επισκέψεις του αναπληρωτή καθηγητή, ο οποίος συχνά πυκνά βρισκόταν στο τμήμα και στους παλιούς συνεργάτες του. Αλλωστε ήταν κοινό μυστικό ότι στο «Αττικόν» δεν μπορούσε να ασκήσει το έργο του στην Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική λόγω των έντονων -φανερών και μη- προστριβών που είχε η κλινική με τη διοίκηση του νοσοκομείου για το θέμα της δαπάνης των απινιδωτών. Στο «Γ. Γεννηματάς» φέρεται να συμμετείχε σε εξετάσεις, χωρίς βεβαίως να δικαιολογείται αυτό ούτε και να αποδεικνύεται από τα σχετικά έγγραφα των ελέγχων του Εργαστηρίου, στα οποία αναφέρονταν άλλα ονόματα.

Στα χνάρια του, σε ό,τι αφορά την εντυπωσιακή εμφάνιση, βρίσκεται και ο γιος του -από τον πρώτο γάμο-, ο οποίος, κατά πληροφορίες, ήταν επίσης τακτικός επισκέπτης της Καρδιολογικής Κλινικής και του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας στο «Γ. Γεννηματάς» ως απόφοιτος του Τμήματος της Φυσικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του νεαρού είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς δεν είχε καμία αρμοδιότητα και οι εργαζόμενοι τη θεωρούσαν παράτυπη. Το αν θα είναι πειθαρχικά ελεγκτέος ο 58χρονος γιατρός δεν είναι βέβαιο. Κι αυτό διότι η πράξη του γάμου-μαϊμού που φέρεται ότι τέλεσε δεν αποτελεί παράβαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Περιέχει μεν προσβολή του ιατρικού κύρους και λειτουργήματος ως πράξη, αλλά μόνο αν αποδειχθεί ως ποινικό αδίκημα. Ως καθηγητής της Ιατρικής Σχολής μπορεί να ελεγχθεί πειθαρχικά από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...