16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νέα σύνδεση Χανιά – Μασσαλία από την Ryanair – 22 από τις 149 συνδέσεις της αεροπορικής εταιρείας από το αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Από την Ελλάδα η εταιρεία θα διαθέτει για την επόμενη σεζόν συνολικά 149 συνδέσεις, από συνολικά 13 ελληνικά αεροδρόμια

Δύο ακόμη νέες συνδέσεις στο δίκτυο εξωτερικού προσθέτει για τη θερινή σεζόν του 2020 η Ryanair στην Ελλάδα προσθέτοντας νέους προορισμούς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς την Αρμενία.

Παρόλ’ αυτά, η low cost αεροπορική προχωρά για το 2020 με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» όσον αφορά τον σχεδιασμό της συνολικά για την προσεχή θερινή σεζόν, έχοντας μάλιστα χαμηλώσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της ως προς την επιβατική κίνηση ανά την Ευρώπη αλλά και τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων στους προορισμούς όπου δραστηριοποιείται, λόγω των καθυστερήσεων παραδόσεων αεροσκαφών από την Boeing.

Συνολικά, η εταιρία έχει μειώσει τις εκτιμήσεις για αύξηση της επιβατικής κίνησης για την επόμενη σεζόν έως τα τέλη Μαρτίου του 2021 από 157 εκατ. επιβάτες σε 156 εκατ., ενώ βρίσκεται σε συνεννοήσεις με ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται προκειμένου να οριστικοποιήσει τις μειώσεις των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων.

Επισημαίνεται εδώ ότι η Ryanair έχει ήδη ανακοινώσει από το Δεκέμβριο ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των βάσεών της στη Νυρεμβέργη και τη Στοκχόλμη για το καλοκαίρι του 2020, εξετάζοντας να περιορίσει τις χωρητικότητες στο επόμενο καλοκαίρι και σε άλλες βάσεις της.

Για την Ελλάδα, για την περίοδο που ξεκινά τον Απρίλιο του 2020 η εταιρεία διατηρεί επί του παρόντος την πρόβλεψη για 6,6 εκατ. επιβάτες από 6,3 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2019 ως προς την επιβατική κίνηση στη χώρα μας, ενώ μόλις χθές ανακοίνωσε την προσθήκη της Αρμενίας ως τον πιο καινούριο προορισμό για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020.

H Ryanair θα έχει δύο συνδέσεις από Αθήνα προς Γκιουμρί κι από Θεσσαλονίκη προς Ερεβάν, αρχής γενομένης από τον Μάιο, «στο πλαίσιο του επεκτεινόμενου θερινού της προγράμματος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρι η εταιρεία. Από την Ελλάδα η εταιρεία θα διαθέτει για την επόμενη σεζόν συνολικά 149 συνδέσεις, από συνολικά 13 ελληνικά αεροδρόμια, με πάνω από 15 καινούριες συνδέσεις.

Η απόφαση για επέκταση της Ryanair στην Αρμενία έρχεται ως αποτέλεσμα της «απόφασης της κυβέρνησης για απαλλαγή από τον Φόρο Αναχώρησης (Departure Tax) για νέες, φιλικές προς το περιβάλλον απευθείας πτήσεις που έχει υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των απευθείας δρομολογίων της ΕΕ προς την Αρμενία από 6 σε 16 σε μόλις ένα χρόνο», όπως αναφέρουν οι επιτελείς της.

Το θερινό πρόγραμμα για το 2020 στην Ελλάδα ενδεικτικά περιλαμβάνει από Αθήνα συνολικά 38 δρομολόγια με 5 νέες συνδέσεις σε Βαρκελώνη, Νυρεμβέργη, Μαδρίτη, Τουλούζη και πλέον και Γκιουμρί, από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει συνολικά 35 συνδέσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις νέες σε Πράγα, Μπορντώ, Αμμάν και Ερεβάν, από Χανιά 22 συνδέσεις (1 νέα σε Μασσαλία), από Ρόδο 13 συνδέσεις με μία νέα προς Πράγα, από Κεφαλονιά 5 συνδέσεις με δύο νέες σε Μπολόνια και Φραγκφούρτη κ.α..

newmoney.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...