19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νέα τμήματα, περισσότερες κλίνες και νέες ιατρικές ειδικότητες στο Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Μια σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και την παροχή υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών Υγείας για τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης, σηματοδοτεί η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. (υπ’ αριθμ: 6166/Τεύχος Β΄/31-12-2018) του νέου Οργανισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

O νέος Οργανισμός, ήταν προτεραιότητα της Διοίκησης και προβλέπει νέα τμήματα, νέες ειδικότητες και περισσότερες κλίνες στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, οι κλίνες νοσηλείας αυξάνονται από 460 σε 480. Επίσης προβλέπονται και 200 κλίνες, οι οποίες εντάσσονται στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας που περιλαμβάνει τρεις (3) ξενώνες και δύο (2) οικοτροφεία.

Οι θέσεις των μόνιμων ιατρών με το νέο Οργανισμό αυξάνονται από 187 σε 197, ενώ γίνεται πραγματικότητα ένα χρόνιο αίτημα της Χανιώτικης κοινωνίας καθώς συστήνεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων.

Εκτός από την ΜΕΘ Παίδων, στο νοσοκομείο Χανίων συστήνονται και οι παρακάτω ειδικές μονάδες:

-1. Δερματολογική.

-2. Ενδοκρινολογική.

-3. Αγγειοχειρουργική.

-4. Παιδοορθοπεδική.

-5. Μετααναισθητικής Φροντίδας.

-6. Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

-7. Παιδοψυχιατρική.

Με το νέο Οργανισμό προτεραιότητα της Διοίκησης αποτελεί η στελέχωση των ανωτέρω νέων ειδικών μονάδων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να τεθούν σε πλήρη λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν.

Σημειώνεται τέλος ότι μικρότερης έκτασης αλλαγές πραγματοποιούνται με το νέο Οργανισμό και στην διάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών του Γ.Ν. Χανίων, με σημαντικότερη αλλαγή την σύσταση Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...