22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών ν. Χανίων

Ημερομηνία:

ΘΕΜΑ 1ο : ΕΥ ΖΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους συναδέλφους να αρνηθούν την εφαρμογή του προγράμματος “Ευ ζην» στα σχολεία.

Δεν είναι δυνατόν κάθε τρεις και λίγο να αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για να εξυπηρετηθεί ένας πανεπιστημιακός ή μια εταιρεία. Το πρόγραμμα αυτό σαφώς και δεν είναι υποχρεωτικό, όπως έχει επισημάνει και η ΔΟΕ. Υποχρεωτική είναι η εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος και με βάση αυτό λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία.

Δυστυχώς, το Υπουργείο και η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τις πόρτες των σχολείων σε ιδιωτικές εταιρείες και χορηγούς για διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων τους.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν και σοβαρές ενστάσεις για τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων των μαθητών και την πιθανή αξιοποίησή τους από εταιρείες ή άλλα κέντρα.

 ΘΕΜΑ 2ο: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους αναπληρωτές συναδέλφους σε Σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, στις 7 μμ, στα γραφεία του Συλλόγου στο Εμπορικό Κέντρο «Ερμής», Μπουνιαλή 13-19.

 ΘΕΜΑ 3ο: ΧΑΝΙΩΤΑΚΙΑ

Το περιοδικό «Χανιωτάκια» που εκδίδει ο Σύλλογός μας εδώ και 30 χρόνια για τα παιδιά με εργασίες μαθητών και με τη φροντίδα και την εθελοντική προσφορά των συναδέλφων της Συντακτικής Επιτροπής, κυκλοφορεί το επετειακό του τεύχος από την Πέμπτη 25 Απριλίου το πρωί. Παρακαλούμε τους συναδέλφους να το προμηθευτούν για τα σχολεία τους πρωί από το 7ο Δημοτικό Σχολείο (όπου είναι η βιβλιοθήκη του Συλλόγου, δίπλα στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων) ή απόγευμα από τα παλιά γραφεία του Συλλόγου (Εμπορικό Κέντρο «Ερμής», Μπουνιαλή 13-19). Παρακαλούμε επίσης να φροντίσουμε άμεσα για τη συγκέντρωση των χρημάτων, ώστε να μπορέσουμε να εξοφλήσουμε το τυπογραφείο.

 ΘΕΜΑ 4ο : ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 8.30 το πρωί, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Η Συνέλευση αυτή είναι η 3η επαναληπτική. Για τυπικούς καταστατικά λόγους ορίζονται ως α’ επαναληπτική η Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και β’ επαναληπτική η Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 (την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...