17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Νέα τραγωδία με μετανάστες ανατολικά του Φαρμακονησίου – 28 έως τώρα οι νεκροί

Ημερομηνία:

Άλλη μία τραγωδία με θύματα πάλι μετανάστες, είναι σε εξέλιξη από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν λέμβος στην οποία επέβαινε άγνωστος αριθμός μεταναστών, ανετράπη υπό αδιευκρίνιστη αιτία, με αποτέλεσμα να έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τα νερά του Αιγαίου 28 σοροί, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά.

Από τα ξημερώματα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή μέσω του αριθμού 112 πήρε επείγον σήμα για λέμβο σε κίνδυνο, με αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma, ενώ πλωτά του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο από τη Μυτιλήνη.

Από το πρωί η ηγεσία του σώματος είναι επί ποδός για το συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, ο οποίος σήμερα συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να κολυμπήσουν και φθάσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι.

Στη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ούτε από τους διασωθέντες πόσα άτομα επέβαιναν πάνω στο σκάφος. Μια γυναίκα που έφτασε στη Λέρο δήλωσε ότι έχει χάσει και τα 2 παιδιά της, το ένα 9 μηνών και το άλλο 9 χρονών.

Η πρώτη πληροφόρηση έκανε λόγο για περισσότερα από 100 άτομα

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται από χθες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια  της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

Πληροφορίες από ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...