22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέες ανακοινώσεις φορέων για τη δίκη του Γιάννη Κυριακάκη τη Δευτέρα – Μιλούν για κλίμα φασιστικοποίησης και προσπάθειες ποινικοποίησης του φεστιβάλ “Αναιρέσεις”

Ημερομηνία:

ΕΛΜΕ Χανίων, Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αγωνιστικές Κινήσεις έδωσαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες ανακοινώσεις – καλέσματα για συμμετοχή σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον διωκόμενο καθηγητή, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, πρώην περιφερειακού συμβούλου με την “Ανυπόταχτη Κρήτη”, στελέχους του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά, Γιάννη Κυριακάκη. Η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στα Δικαστήρια Χανίων ενώ το κάλεσμα έχει γίνει για τις 9 το πρωί. Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Κυριακάκης δικάζεται ως ένας από τους διοργανωτές του πολιτικού-πολιτιστικού φεστιβάλ Αναιρέσεις που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην πόλη μας.

ΕΛΜΕ Χανίων: Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν το φεστιβάλ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Γιάννη Κυριακάκη, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ , που δικάζεται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, ως ένας από τους διοργανωτές του πολιτικού-πολιτιστικού φεστιβάλ Αναιρέσεις. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2016 στην πόλη μας και η Αστυνομία υπέβαλλε δύο μηνύσεις προφασιζόμενη τη διατάραξη κοινής ησυχίας. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να ποινικοποιήσει κάθε Φεστιβάλ σε δημόσιο χώρο και συνεπώς την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Η δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων και συζητήσεων σε δημόσιο χώρο – χωρίς μάλιστα την ύπαρξη εισιτηρίου- τείνει να καταστεί απαγορευτική στα Χανιά, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει κανένα έλεγχος σε επιχειρηματίες που πραγματοποιούν κερδοσκοπικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και αλλού.

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Η δίωξη ενταγμένη στα συνολικότερα μέτρα επιβολής κλίματος φασιστικοποίησης

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, του εκπαιδευτικού, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννη Κυριακάκη με την κατηγορία «της διατάραξης της κοινής ησυχίας» σαν έναν απ’ τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Αναιρέσεις που έγινε πριν μερικούς μήνες.

Η δίκη αυτή είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των διώξεων αγωνιστών που έχουν εξαπολυθεί και στην πόλη μας τα τελευταίε χρόνια, είτε άμεσα από τις δυνάμεις καταστολής είτε μετά από μηνύσεις . Ανοίγει νέα δεδομένα, γιατί η «καταγγελία από ιδιώτη» γίνεται αυταπάγγελτη μήνυση από το αστυνομικό τμήμα και έτσι αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο για το σύστημα για την ποινικοποίηση πολιτικών δραστηριοτήτων αριστερών οργανώσεων.

Σ΄ αυτόν τον τόπο που έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι στις προκλητικές συμπεριφορές των ράμπο, τους εκκωφαντικούς θορύβους απ’ τις πτήσεις των υπερηχητικών αεροπλάνων και τις βολές Πάτριοτ και άλλων πυραύλων, τα αυτιά των οι κυβερνώντων και των μηχανισμών τους ενοχλούνται μόνο απ’ τη μουσική των φεστιβάλ των νεολαιών και τα συνθήματα των διαδηλώσεων.

Και αυτή η δίκη είναι ενταγμένη στα συνολικότερα μέτρα επιβολής κλίματος φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής και στις προσπάθειες τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας απ’ τη μεριά της κυβέρνησης στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Συμπαραστεκόμαστε στον Γιάννη Κυριακάκη και απαιτούμε την αθώωση του. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καλεί στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 20-02-2017 στις 9π.μ έξω απ’ τα δικαστήρια.

Αγωνιστικές Κινήσεις: Πολιτική η δίωξη, έκφρασης της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής

Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις είναι καθαρό ότι η δίωξη στον Κυριάκη είναι μία ακόμα πολιτική δίωξη-έκφραση της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.Έρχεται να προστεθεί στη μέγαλη σειρά διώξεων αγωνιστών,συλλογικοτήτων,οργανώσεων.Όπως αυτή των φοιτητών του ΣΦ Ξάνθης,του Φυσικού Ηρακλείου,των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΤΙΚ και όχι μόνο..Είναι καθήκον κάθε αριστερού,δημοκρατικού,προοδευτικού ανθρώπου να σταθεί αλληλέγγυος στον Κυριακάκη και να καταγγείλλει την πολιτική που επιδιώκει τη φίμωση κάθε αριστερής,προοδευτικής φωνής.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ