15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Γιακουμάκη. Η μαρτυρία του εξωσχολικού Κρητικού

Ημερομηνία:

Nέα ερωτηματικά για το τι συνέβη στη ψυχολογία του Βαγγέλη Γιακουμάκη τα τελευταία 24ωρα πριν την εξαφάνισή του δημιουργούν οι καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν σημεία για οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις. «Την τελευταία εβδομάδα έδειχνε να τον απασχολεί κάτι και μία ημέρα πριν εξαφανιστεί που ήταν να πάμε για καφέ αρνήθηκε να έρθει για πρώτη φορά χωρίς να μου πει το λόγο», εξομολογήθηκε ο στενότερος φίλος του 20χρονου αδικοχαμένου φοιτητή.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το κατά πόσο αυτό μπορεί να σχετίζεται με τις δύο επισκέψεις -στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015- στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του περσινού φοιτητή από την Κρήτη, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνιστούσε στους τραμπουκισμούς με θύμα τον Βαγγέλη ένα χρόνο πριν. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί σε μία από τις τελευταίες επισκέψεις του εξωσχολικού νεαρού ο Γιακουμάκης κλειδώθηκε στο δωμάτιό του.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι αντιφάσεις επικεντρώνονται στο τι συνέβη όταν ο Κρητικός φοιτητής, κατηγορούμενος για άσκηση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του Γιακουμάκη, επισκέφτηκε τη Σχολή τρεις ημέρες πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη και το κατά πόσο ανέβηκε ή όχι στα δωμάτια των συμφοιτητών του.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην πρώτη κατάθεσή του στις 11 Φεβρουαρίου 2015 ότι «επιστρέφοντας από άδεια από το Στρατό πέρασα και πάλι από τη Σχολή για να πάρω το απολυτήριό μου. Αυτή τη φορά δεν ανέβηκα στα δωμάτια αλλά κατέβηκαν τα παιδιά κάτω και πήγαμε για καφέ».

Σε κατάθεση φίλου του Βαγγέλη αναφέρεται, ωστόσο, το αντίθετο: «Στις 3 Φεβρουαρίου είδα τον περσυνό φοιτητή να βαδίζει μόνος του στον διάδρομο του 1ου ορόφου και να κατευθύνεται προς την σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο όροφο και βρίσκεται κοντά στις ανδρικές τουαλέτες. Χαιρετηθήκαμε». Στον ίδιο διάδρομο ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είδε τον κατηγορούμενο και δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος κατάλαβε ότι κατευθύνεται προς τα δωμάτια των Κρητικών.

Μία άλλη αντίφαση σχετίζεται με το κατά πόσο ο κατηγορούμενος βρέθηκε την ημέρα εκείνη στο ίδιο καφέ με το Βαγγέλη και κατά πόσο συνομίλησαν κατά τη διάρκεια διαδρομής που έκαναν με το ίδιο αστικό λεωφορείο με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι «συναντήθηκα με τους… και πήγαμε για καφέ. Φεύγοντας από την καφετέρια πήγα στη στάση του λεωφορείου για να πάω στην πόλη των Ιωαννίνων. Εκεί συναντήθηκα τυχαία με τον Βαγγέλη που περίμενε το λεωφορείο. Χαιρετηθήκαμε και μπήκαμε στο αστικό. Μέσα στο αστικό δεν μιλήσαμε. Κατεβήκαμε στην ίδια στάση στο κέντρο αλλά δεν μιλήσαμε και πήραμε διαφορετικές κατευθύνσεις».

Σε αυτή την πρώτη κατάθεσή του ο κατηγορούμενος μίλησε μόνο για έναν χαιρετισμό με τον Βαγγέλη και δεν ανέφερε κάτι -σε αντίθεση με άλλους νεαρούς της ίδιας παρέας- για το εάν συνάντησε στην καφετέρια τον Βαγγέλη και για το εάν συνομίλησε μαζί του στη στάση ή μέσα στο λεωφορείο. Φίλος του Βαγγέλη ανέφερε ότι «είχαμε βγει σε καφετέρια απέναντι από τη Σχολή. Λίγο αργότερα ήρθε και ο Γιακουμάκης και όπως διαπίστωσα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο φίλων μου. Αργότερα έμαθα από τους συμφοιτητές μου ότι οι δυο τους τα είχαν βρει και δεν υπήρχε πλέον παρεξήγηση μεταξύ τους. Ο… (κατηγορούμενος) μαζί με άλλους αποχώρησαν από την καφετέρια για να μεταβούν με το λεωφορείο στα Γιάννενα για διασκέδαση. Το ίδιο και ο Γιακουμάκης που θα συναντούσε στην στάση του Αστικού τους… Μετά ο… με πληροφόρησε ότι εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης και ο … (κατηγορούμενος) συζητούσαν για τις κτηνοτροφικές τους μονάδες σε πολύ φιλικό επίπεδο».

Ο εξωσχολικός επισκέπτης και οι τραμπουκισμοί

Εντύπωση προκαλεί κατάθεση φοιτητή που αναφέρει τραμπουκισμούς με θύμα τον Βαγγέλη και πρωταγωνιστή τον κατηγορούμενο που έκανε τις παραπάνω εξωσχολικές επισκέψεις, κατά τη διάρκεια γλεντιού που περιλάμβανε ψήσιμο στον υπαίθριο χώρο της Σχολής.

Ο Κρητικός εμφανίζεται από τον μάρτυρα να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και να χτυπάει τον Γιακουμάκη, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει από τη διεύθυνση, παρότι το περιστατικό εξελισσόταν στον υπαίθριο χώρο της Σχολής.

«Τη σχολική περίοδο 2013-2014 συγκεντρωθήκαμε σε υπαίθριο χώρο της Σχολής για να ψήσουμε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος καταναλώσαμε ένα μπουκάλι ουίσκι. Ξαφνικά είδα τον… (κατηγορούμενος) να χτυπάει αναίτια τον Βαγγέλη στο πρόσωπο και να τον σπρώχνει με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια, κινήθηκε και πάλι επιθετικά εναντίον του Βαγγέλη που βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Ο… παρενέβη για να μην τον ξαναχτυπήσει. ‘Γιατί με έσπρωξες; Τι σου έκανα;’, ρώτησε ο Βαγγέλης, χωρίς να πάρει απάντηση. Ο… (κατηγορούμενος) δεν του απάντησε αλλά κινήθηκε απειλητικά και πάλι εναντίον του. Θυμάμαι ότι είχε πιει αρκετά και δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του», περιγράφεται.

huffingtonpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ