14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις στην Ιεράπετρα

Ημερομηνία:

Στην κατάληψη και το κλείσιμο της Εφορίας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου από χθες Δευτέρα προχώρησαν κάτοικοι της Ιεράπετρας σύμφωνα με την απόφαση της ανοιχτή συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα της πόλης, με την οποία εκφράζεται η αγωνία τους για τις εξαιρετικά αρνητικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.Ακόμη σύμφωνα με την ίδια απόφαση θα προχωρήσουν, «έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς» όπως υποστηρίζουν.

Επίσης αναφέρουν ότι θα στηρίξουν αποφασιστικά το Παγκρήτιο Φοιτητικού Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού και θα προχωρήσουν σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Η Επιτροπή ακόμη ζητά να απαιτηθεί από τη Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, παραιτήσεις τις οποίες έχουν ανακοινώσει αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει με την εξαίρεση της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και να απαιτηθούν, οι παραιτήσεις όλων των αιρετών του νομού Λασιθίου.

«Απαιτούμε την πόλη που μας αξίζει, με όλες της τις υπηρεσίες, το ΤΕΙ μας -αυτό που λειτουργεί και διαπρέπει χρόνια τώρα σε αυτήν- και το νοσοκομείο της πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό. Διεκδικούμε το νομό που μας αξίζει, ένα νομό με ανάπτυξη και υποδομές» καταλήγει η επιτροπή Αγώνα της Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...

Σουδιανός δρόμος: Από αψίδα του θριάμβου σε νεκροταφείο δέντρων | Φωτός

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...