16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νέες μειώσεις έως και 38% στις επικουρικές την Παρασκευή

Ημερομηνία:

Έως και 38% θα είναι η μεγαλύτερη μείωση σε 150.000 επικουρικές συντάξεις που θα καταβληθούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων στους οποίους θα επιβληθούν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις

Την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα καταβληθούν οι 1,23 εκατ. επικουρικές συντάξεις, εκτιμάται ότι στους περίπου 66.900 συνταξιούχους του πρώτου κύματος περικοπών θα προστεθούν άλλοι περίπου 150.000. Θα ακολουθήσει τρίτος και τελευταίος γύρος περικοπών τον Οκτώβριο για 120.000 συνταξιούχους εννιά Ταμείων, όπως και η πρώτη δόση της επιστροφής αναδρομικών ποσών για όλους.

Συνολικά, ο δεύτερος γύρος επανυπολογισμού στις 2 Σεπτεμβρίου αφορά 806.000 επικουρικές συντάξεις από 6 πρώην Ταμεία. Συγκεκριμμένα την Παρασκευή θα εμφανιστεί το δεύτερο κύμα ανακαθορισμού των:
  • ΕΤΕΑΜ – Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ)
  • ΤΕΑΥΕΚ – Εμποροϋπάλληλοι
  • ΤΕΑΠΟΖΟ – Εργαζόμενοι σε εταιρείες Οινοποιίας Ζυθοποιίας και Οινοπνευματοποιίας
  • ΤΕΑΥΝΤΠ – Υπάλληλοι ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων
  • ΚΑΠ/ΔΕΗ – Συνταξιούχοι ΔΕΗ
  • ΤΑΠΤΠ – Προσωπικό πρώην Τράπεζας Πίστεως (Alpha Bank)

Όσοι εισπράττουν κάτω από 1.300 ευρώ μεικτά διασώζονται από το «ψαλίδι» και μπαίνουν στον μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς. Όσοι έχουν άθροισμα κύριων και επικουρικών πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά χάνουν άμεσα τη διαφορά ανάμεσα στη νέα και την παλιά επικουρική. Για ορισμένες κατηγορίες το «ψαλίδι» φτάνει μέχρι και στο 38%.

Η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ εκτιμά ότι διατηρώντας τον ρυθμό έκδοσης των νέων συντάξεων στο σημερινό επίπεδο, το 2016 θα κλείσει με ισοσκελισμένο ισολογισμό. Σε αυτό θα συντελέσουν οι μειώσεις των συντάξεων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου, η αύξηση των εισφορών που ξεκίνησε τον Ιούλιο, αλλά και η προσπάθεια ρύθμισης απαιτήσεων που ενδέχεται να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και αφορούν οφειλές άλλων Ταμείων προς το ΕΤΕΑΕΠ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...