17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νέοι από τη Γερμανία εκπαιδεύονται στη χρήση της πέτρας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ημερομηνία:

Με τη συμμετοχή 30 και πλέον νέων σπουδαστών από τη Σχολή «κηπουροί τοπίου» του Μάιντς της Γερμανίας ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ). Το Πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για 19η φορά, υπό την εποπτεία του Καθηγητού Ekchard Boy, καθώς και άλλων βοηθών συμβούλων και καθηγητών της παραπάνω Σχολής.

Οι σπουδαστές εργάστηκαν συλλογικά και δημιουργικά στη χρήση της πέτρας δημιουργώντας πέτρινα καλντερίμια με διάφορα σύμβολα εμπνευσμένα από την καθημερινή ζωή της ΟΑΚ, το βυζαντινό ψηφιδωτό και το Πρόγραμμα Τέχνης και Λόγου «Πρόσωπο προς Πρόσωπο».

Κατά τη διαμονή τους στην ΟΑΚ είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα, να επισκεφθούν παραδοσιακούς οικισμούς, ιερές Μονές και να ενημερωθούν γύρω από τη ζωή της Κρήτης. Επίσης είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν τρόπους χρήσης της φυσικής πέτρας από τον Μαστρομανώλη (Πιπεράκη), από τους ελάχιστους εναπομείναντες μαστόρους στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χάρη στo προσωπικό ενδιαφέρον και την αγάπη του Καθηγητού Eckhard Boy, το όλο Πρόγραμμα έφερε μέχρι σήμερα πάνω από 300 σπουδαστές, τόσο στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, όσο και στην ΟΑΚ, οι οποίοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και γνώσεις για τη χρήση της πέτρας.

Επιθυμία μας και προτροπή, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι να δούμε και μαθητές από την Ελλάδα να στέκονται δίπλα-δίπλα ως συνεργάτες και συνδημιουργοί ανταλλάσοντας και έμπρακτα τις εμπειρίες τους σε ένα τόσο όμορφο τόπο όπως είναι η Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...