22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4146/2013, με επιχορήγηση έως 50%.

Ημερομηνία:

Το πρόγραμμα του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου επιχορηγεί με ποσοστό έως και 50% επενδύσεις (στην περιφέρεια Κρήτης) για έργα όπως Εκσυγχρονισμό υφιστάμενης μονάδας, Επέκταση υφιστάμενης μονάδας, Ίδρυση νέας μονάδας. Τα επενδυτικά έργα που υποβάλλονται θα πρέπει να είναι ύψους άνω των 100.000 ΕΥΡΩ, ενώ οι επενδυτές θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν τουλάχιστον το 25% της συνολικής αξίας του έργου σε άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πλέον δεν απαιτείται  έγκριση δανείου από Τράπεζα για την κάλυψη του υπόλοιπου ποσού της επένδυσης, ενώ σε ένα επενδυτικό έργο μπορεί να γίνουν κτηριακές δαπάνες και εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου σε ποσοστό έως και 70% επί του συνολικού έργου. (www.keh.gr)

Οι παραγωγικοί τομείς που επιδοτούνται από τον Επενδυτικό Νόμο περιλαμβάνουν βιοτεχνίες, εργαστήρια, μεταποιητικές μονάδες, καθώς και όσες σχετίζονται με παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση αγροτικών και λοιπών προϊόντων. Επίσης μονάδες αποθήκευσης – logistics. Ακόμα εντάσσονται θερμοκήπια, ελαιουργεία, μονάδες επεξεργασίας ή τυποποίησης προϊόντων, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, εκτροφεία ζώων, ξυλουργεία, μονάδες επεξεργασίας κρέατος, μονάδες εμφιάλωσης, μονάδες αλουμινίου και σιδήρου, κά. Όσον αφορά στα ξενοδοχεία ότι είναι επιλέξιμες οι ενέργειες Ίδρυσης, Επέκτασης, Εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τουλάχιστον 3 αστέρων .

Τι νέο υπάρχει στον αναπτυξιακό νόμο:

·         Εντάσσονται ειδικές μορφές τουρισμού, όπως κέντρα αποκατάστασης ή τουρισμός υγείας.

·         Γίνεται υποβολή αιτήσεων καθόλη τη διάρκεια του έτους.

·         Η διαδικασία αξιολόγησης ολοκληρώνεται εντός 6 ?ηνών.

·         Δυνατότητα επιλογής επιχορήγησης αντί φοροαπαλλαγής.

·         Δεν απαιτείται έγκριση δανείου κατά την αίτηση

·         Δεν απαιτούνται εγκεκριμένα σχέδια ΕΟΤ για ξενοδοχεία.

 Ενδεικτικές Δαπάνες που επιδοτούνται:

·         Κατασκευή, επέκταση, εκσυγχρονισμός κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλων χώρου.

·         Αγορά νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού.

·         Αγορά κτηρίου και εξοπλισμού για μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν.

·         Άυλες δαπάνες (πιστοποιήσεις, λογισμικά συστήματα κτλ)

"google ad"

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτουςΣτα πλαίσια του προγράμματος, το κέντρο επενδύσεων ηρακλείου παρέχει συνεχής ενημέρωση όσον αφορά τον πρώτο έλεγχο επιλεξιμότητας και λοιπά ερωτήματα. Δωρεάν ενημέρωση ενδιαφερομένων υποψηφίων επενδυτών παρέχεται καθημερινά από το επενδυτικό κέντρο (www.keh.gr) στα τηλέφωνα 2810823002 και 2811754652 από τις 10.00 έως τις 14.00.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ