20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέος κύκλος κατάρρευσης στον Τύπο με την «Ναυτεμπορική»!

Ημερομηνία:

Νέος κύκλος κατάρρευσης των παραδοσιακών εκδόσεων ανοίγει προεκλογικά με τις δραματικές εξελίξεις στη «Ναυτεμπορική». Οι συζητήσεις που είχαν οι αδελφές Αθανασιάδη με ενδιαφερόμενο επενδυτή και τις τράπεζες δεν ευοδώθηκαν και η Eurobank κατέθεσε αίτημα υπαγωγής της εκδοτικής εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης!

Η αίτηση θα συζητηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά ήδη διακινούνται σενάρια για τους στόχους του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για χρέη περίπου 6 εκατ. ευρώ προς την τράπεζα. Μάλιστα έχει διαρρεύσει η πληροφορία πως υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από εκδότη άλλης, μικρής νεοφιλελεύθερης εφημερίδας για την εξαγορά του εντύπου και του site!

Τα άλλα χρέη της εταιρείας προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο ανέρχονται στα 6 εκατ. ευρώ περίπου. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διατηρήσουν την εφημερίδα σε λειτουργία, ελπίζοντας πως η τράπεζα θα πληρώσει τους μισθούς τους, παρά το γεγονός ότι δεν το έπραξε στην περίπτωση του ΔΟΛ και του Mega. Η καθυστέρηση μισθοδοσίας φθάνει τους δυόμισι μήνες.

Την αποτίμηση της περιουσίας της εκδοτικής εταιρείας των αδελφών Αθανασιάδη ανέλαβε η εταιρεία Grant Thornton, δε από την πλευρά της Eurobank δινόταν η πληροφορία πως θα γίνει ξεχωριστός πλειστηριασμός για τίτλους ΜΜΕ, ακίνητα, τυπογραφείο και μηχανήματα. Η διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, που άνοιξε στον χώρο των ΜΜΕ με τον ΔΟΛ, έδειξε πως ωφελεί ουσιαστικά μόνο τις τράπεζες, που εξασφαλίζουν μέρος των χρωστούμενων της επιχείρησης.

typologies.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...