19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη – Σε Χανιά και Άγιο Νικόλαο πιο έντονο το φαινόμενο

Ημερομηνία:

Αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην Κρήτη λόγω αφρικανικής σκόνης

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50μg/m3 λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Το φαινόμενο θα εξελιχθεί από σήμερα Πέμπτη 12/4/2018 μετά το μεσημέρι και θα είναι πιο έντονο σε Χανιά και Άγιο Νικόλαο. Θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Παρασκευή 13/4/2018 και θα εξομαλυνθεί το Σάββατο 14/4/2018.

Με αφορμή την εξέλιξη του φαινομένου και βάση της ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601 (ΦΕΚ 3272/23-12-2013 Β΄) με θέμα: «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης συστήνει:

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε έντονη σωματική άσκηση – δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...