22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέο μήνυμα εξ’ αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίψτε τα τελεσίγραφα

Ημερομηνία:

Νέο μήνυμα απόρριψης κάθε συμφωνίας που δεν θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει η Αριστερή Πλατφόρμα, καλώντας την κυβέρνηση να απορρίψει τα τελεσίγραφα των πιστωτών. Με άρθρο που ανέβηκε στον ιστότοπο Iskra.gr – ο οποίος απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας –η κυβέρνηση καλείται να πει «όχι» σε συμφωνία που δεν θα είναι «συμβατή με το πρόγραμμα» και να «απορρίψει τα τροϊκανά τελεσίγραφα».

Σημειολογικά έχει τη δική του σημασία το γεγονός ότι το άρθρο ανέβηκε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έκτακτη πενταμερής σύνοδος του Βερολίνου, ενώ στον τίτλο του τονίζεται: «Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα ή δεν θα υπάρξει».

«Στόχος της ιμπεριαλιστικής τριάρας (ΕΕ. ΕΚΤ, ΔΝΤ) να πνίξουν τη χώρα για να πληρωθούν στο ακέραιο οι πιστωτές και να γλυτώσει την κρίση η ευρωζώνη!» αναφέρει ακόμη ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο επισημαίνεται: «Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που οι εκβιασμοί των δανειστών γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτοι, ένα μόνο δρόμο έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση και αυτό θα πράξει: Να απορρίψει τα «τροϊκανά» τελεσίγραφα, να στηριχτεί στο λαό και να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση πως η όποια συμφωνία είτε θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκή εντολή της 25η Ιανουαρίου, είτε δεν θα υπάρξει».

Ολόκληρο το άρθρο στο Iskra.gr είναι το εξής:

«ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙA ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ! Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

Τελεσίγραφο για μια συμφωνία που θα περιέχει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζονται να στείλουν οι «θεσμοί» στην ελληνική κυβέρνηση, προβάλλοντας ωμά πλέον το δίλημμα «ή επώδυνη συμφωνία ή τίποτα»!

Η τριάδα των ιμπεριαλιστών δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αφού μεθοδευμένα προχωρά στην εξάντληση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, τώρα επιχειρεί να «δέσει» χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό και τον τόπο με μια συμφωνία πολύχρονης κηδεμονίας και λιτότητας. Κι όλα αυτά για να πληρωθούν στο ακέραιο οι πιστωτές και να αποφύγει την κρίση η ευρωζώνη!

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη «κορυφής», που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, για το ελληνικό ζήτημα, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στόχος της συνάντησης είναι η διαμόρφωση κοινής θέσης για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η οποία, κατά πληροφορίες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, θα εμπερικλείει σχέδιο συμφωνίας σκληρών προδιαγραφών με την Ελλάδα.

Ξένος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Bloomberg πως οι πιστωτές συζητούν μια συμφωνία που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα ως ένας τρόπος, τάχα, τερματισμού του αδιεξόδου.

Το ίδιο δημοσίευμα, επικαλείται πρόσωπο με γνώση του θέματος, το οποίο αποκάλυψε πως αξιωματούχοι, που εκπροσωπούν τους πιστωτές, πέρασαν το Σαββατοκύριακο για να συγκλίνουν σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική αξιολόγηση.

«Η κοινή θέση (των θεσμών) μπορεί να κοινοποιηθεί στον Τσίπρα από τους ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες» ανέφερε η ίδια πηγή.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα επιβεβαίωσε εμμέσως τις πληροφορίες αυτές. «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών» δήλωσε.

Η εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε (μίλησε για «εγγραφολογία») την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου εγγράφου συμφωνίας τύπου MOU (Memorandum of Understanding), δηλαδή Μνημονίου.

Άλλες πληροφορίες, ανέφεραν ότι η συμφωνία που ενδεχομένως προταθεί στην Αθήνα θα έχει το χαρακτήρα «take it or leave it» (σ.σ. ή αυτό ή τίποτα), δηλαδή τελεσιγράφου!

"google ad"

Σ΄ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που οι εκβιασμοί των δανειστών γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτοι, ένα μόνο δρόμο έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση και αυτό θα πράξει: Να απορρίψει τα «τροϊκανά» τελεσίγραφα, να στηριχτεί στο λαό και να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση πως η όποια συμφωνία είτε θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκή εντολή της 25η Ιανουαρίου, είτε δεν θα υπάρξει.

Η χώρα, άλλωστε, έχει ορατές από όλους εναλλακτικές λύσεις που, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό και να ανορθώσουν την οικονομία του τόπου. Και αυτό ακριβώς είναι που τρέμουν οι δανειστές και επιχειρούν να εκβιάσουν τη χώρα με ιταμά τελεσίγραφα».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...