14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νίκος Παππάς: Η ΝΔ ζητάει τα ρέστα που η παράταξή μας εφάρμοσε το Σύνταγμα

Ημερομηνία:

Mε την ομιλία του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά (νυν τομεάρχη Υποδομών-Μεταφορών) συνεχίστηκε η διαδικασία για σύσταση προανακριτικής εναντίον του για την υπόθεση Καλογρίτσα.

«Κινείστε εναντίον μου για μια διαδικασία κατά την οποία το Δημόσιο δεν δαπάνησε αλλά εισέπραξε», τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εναντίον του, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016.

Παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παππάς είπε ότι είναι περήφανος που ανεβαίνει στο βήμα με αφορμή τη «διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου» πρόταση της ΝΔ, η οποία είναι «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ της εθελοδουλίας απέναντι στα συμφέροντα και του θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό».

Για την υπόθεση Καλογρίτσα, είπε ότι υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, ότι η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους, αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, και αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Όπως είπε ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια. Επίσης ότι τα 3 εκατ. της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου: «Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό» είπε ο κ. Παππάς.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4339) για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν είναι αντισυνταγματικός όπως ακούγεται, και ότι τα κανάλια αυτή τη στιγμή, λειτουργούν με βάση αυτόν τον νόμο. Κάλεσε επίσης τη ΝΔ, εάν όσα έλεγε ως αντιπολίτευση ισχύουν και σήμερα «γιατί δεν τον καταργείτε; Γιατί δεν πάτε τα κανάλια σε 24 από αύριο, όπως είχατε πει;». Όσο για την έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (για τον αριθμό των καναλιών), που «συκοφαντήσατε» -όπως είπε- καταλόγησε υποκρισία στη νυν κυβέρνηση καθώς η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έδωσε 7 υποτροφίες σε παιδιά να σπουδάσουν εκεί.

Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι «εάν θέλαμε τόσο πολύ να δώσουμε κανάλι στον κύριο, θα μπορούσαμε να δεχθούμε την αρχική λύση που μας πρότειναν οι καναλάρχες, δηλαδή να μη γίνει κανένας διαγωνισμός, και να υπάρξει ένα χαμηλό τίμημα 5-7 εκατ. για τον καθένα». Σημείωσε ακόμα ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν μέτοχος της GPO του κ. Θεοδωρικάκου ο οποίος ήταν σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη.

Καταλήγοντας, ο κ. Παππάς είπε ότι «σύντομα θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για όσα κάνετε αυτή τη στιγμή […] Μας κατηγορείτε για μια υπόθεση, που το δημόσιο είχε όφελος 200 εκατ. από φόρο διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων και, εάν δεν συνεχίσετε να απαλλάσσετε τα κανάλια από την υποχρέωσή τους να πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες, άλλα 250 εκατ.»,

«Το Δημόσιο δεν έχασε λεφτά από τον διαγωνισμό μας αλλά έχασε στις απευθείας αναθέσεις της κυρίας Νικολάου, στην Τράπεζα Πειραιώς που ετοιμάζετε μεγάλη ληστεία σε βάρος του Δημοσίου, στο ξεπούλημα του Ερημίτη, στη σκοτεινή σύμβαση με την Palanir, στην παράδοση δεδομένων και μεταδεδομένων στη Cisco» είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Παππάς και κατέληξε:

«Όταν μιλάτε για την παράταξη μας πρέπει να προσέχετε. Έχετε τη φωλιά σας λερωμένη, και η ώρα που θα πληρώστε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας, πλησιάζει».

Επίθεση στην οικογένεια Μητσοτάκη

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρώην υπουργός καταφέρθηκε ενάντια στην οικογένεια Μητσοτάκη λέγοντας «αν θέλετε να μιλήσετε για δωροληψίες να φέρουμε εδώ τον κ. Χριστοφοράκο να μας πει τι έγινε στις 356 φορές που είχε επαφές με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, για τις 100 επαφές τον κ. Μητσοτάκη για τις 40 της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Δεν χρειάζεται να πω όλα τα μέλη της οικογένειας φαίνεται η φάμπρικα είναι οικογενειακή».

Και συνέχισε, «να ρωτήσουμε και τον κ. Αλαφούζο που έμαθα ότι συναντήθηκε εσχάτως με τον κ. Μητσοτάκη, αν έχουν αφηγήσεις από τους πατεράδες τους. Γιατί ο δικός μου ο πατέρας μου είχε δείξει ένα φύλλο της Ελευθεροτυπίας με την συνέντευξη του Αριστείδη Αλαφούζου που ‘’έλεγε ότι ο Κων. Μητσοτάκης ήταν πολύ καλός μου φίλος αλλά μετά τσακωθήκαμε γιατί μου ζήταγε συνέχεια λεφτά κι ο κ. Αλαφούζος σ’ εκείνη την συνέντευξη είχε βγάλει και την επιταγή της Citybank και την είχε παρουσιάσει».
«Λοιπόν όταν μιλάτε γι’ αυτή την παράταξη να προσέχετε γιατί έχετε τη φωλιά σας λερωμένη και η ώρα που θα πληρώσετε για τις συκοφαντίες σας πλησιάζει».

Νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει τα πάντα για να αποδράσει, να αλλάξει την ατζέντα, να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ