19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νίκος Χουντής: « Η ευρωζώνη ρωμαϊκή αρένα γερμανικής έμπνευσης»

Ημερομηνία:

«Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος για τους ευρωπαϊκούς λαούς η υποταγή στις πολιτικές της ΟΝΕ και του Ευρώ».

Παρέμβαση Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΟΝΕ και το Ευρώ.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή τη συζήτηση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ, παρουσία του Προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ και του Προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντάιζεμπλουμ.

Η παρέμβαση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:

«Ενώ στις ιδρυτικές Συνθήκες της ΕΕ αναφέρονται ως στόχοι, η ευημερία των λαών, η οικονομική σύγκλιση, η απασχόληση, η ανάπτυξη, οι χώρες και οι λαοί που μοιράζονται το ίδιο νόμισμα δεν το βλέπουν.

Δεν βλέπουν δημοκρατία, δεν βλέπουν αλληλεγγύη. Το ευρώ έχει γίνει μία νομισματική φυλακή με δεσμοφύλακα, τον υπερδραστήριο – με ποια νομιμοποίηση άραγε – κ. Ντάισελμπλουμ.

Έχει γίνει μια ρωμαϊκή αρένα γερμανικής έμπνευσης, όπου ο δυνατός έχει επιβάλει τη θέληση του και τα συμφέροντά του στον αδύνατο. Έχει βυθίσει τις χώρες στην ύφεση, στην ανεργία και γενικά την ευρωζώνη στη στασιμότητα. Έχει καταδικάσει τη νέα γενιά σε μακροχρόνια ανεργία.

Κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, για τους ευρωπαϊκούς λαούς, δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η υποταγή στις πολιτικές της ΟΝΕ και του ευρώ. Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος, η φτώχεια και η ανεργία.

Κι επειδή λέγεται – κι έτσι είναι – ότι το Ευρώ είναι ένα πολιτικό σχέδιο, το ευρώ με τη λειτουργία του δημιουργεί νέους διχασμούς: Βορράς-Νότος, Πλούσιων-Φτωχών, Δανειστών-Δανειζόμενων, Πλεονασματικών-Ελλειμματικών.

Με αυτή την έννοια αγαπητοί συνάδελφοι δεν μπορεί να είναι το σχέδιο, δεν μπορεί να είναι ο τρόπος, δεν μπορεί να είναι ο δρόμος με τον οποίο θα υπάρξει η ένωση λαών και χωρών».

Το βίντεο της παρέμβασης του Νίκου Χουντή θα το βρείτε εδώ:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=GDXwgQESEMw&feature=youtu.be”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ